Atsakymas gana paprastas – būtent plaukams subalansuota dieta.

Norėdamos kompensuoti plaukų dažų, putų, lakų žalą ir neigiamą aplinkos bei streso poveikį, palepinkite savo plaukus tinkama mityba.

Jeigu jūsų plaukai prarado blizgesį ir apimtį, padėtį pagerinsite, jeigu bent kelis kartus per savaitę į savo maisto racioną įtrauksite riebią žuvį, kurioje gausu omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių (puikiai tiks tunas, silkė, lašiša, skumbrė ir kitos), ir dribsnius, kuriuose netrūksta B grupės vitaminų ir vitamino A.

Specialistai taip pat primygtinai pataria valgyti kuo daugiau maisto produktų, kuriuose daug cinko (braškių ir krevečių) ir tirozino (migdolo riešutų, bananų, pieno produktų, sezamo sėklų, moliūgų sėklų ir kitų).

Šios amino rūgštys būtinos pigmentų, plaukams suteikiančių spalvą, gamybai. Be to, bet kuriuo metų laiku būtina palaikyti reikiamą plaukų drėgmės balansą. Todėl per dieną būtinai išgerkite nuo 6 iki 8 stiklinių švaraus negazuoto vandens (neskaitant kitų skysčių).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją