Jei norite, kad jūsų pilvas visada būtų plokščias ir gundantis, be sporto neapsieisite, tačiau yra ir dar vienas nuostabus būdas atsikratyti centimetrų šioje srityje - tai pilvo dieta. Šios dietos pavadinimas kalba pats už save, tačiau tai visai nereiškia, kad likusios kūno dalys liks nepasikeitusios.

Dieta pilvui skirta ne tik atsikratyti nekenčiamų riebalų klosčių, slepiančių liekną taliją, tačiau ir medžiagų apykaitai normalizuoti. O tai, savo ruožtu, padeda mažinti svorį ir išsaugoti lieknumą.

Pabandykite ir įsitikinkite!

Dieta pilvui: naudingi produktai

Svarbiausia dietos užduotis - teisingai sutvarkyti skrandžio ir virškinamojo trakto veiklą ir sudeginti riebalus talijos srityje. Svarbiausias elementas medžiagų apykaitai gerinti - ląsteliena. Tai augalinio maisto dalis, kuri organizme nevirškinama, tačiau vaidina didžiulį vaidmenį jo veikloje.

Ląsteliena valo virškinamąjį traktą ir žarnyną, gerina jo veiklą, o tai teigiamai veikia virškinimą ir padeda mesti svorį. Daugiausia ląstelienos yra pilnų grūdų produktuose, sėlenose, kruopose, ankštiniuose, žaliose daržovėse ir vaisiuose, riešutuose ir džiovintuose vaisiuose.

Pradėkite savo dieną nuo nedidelės porcijos dietinės košės, pavyzdžiui, grikių arba avižų. Būtinai valgykite kuo daugiau šviežių vaisių ir daržovių, paprastą duoną keiskite pilnų grūdų, o kaip pagardą salotoms naudokite alyvų aliejų, ne majonezą.

Nereiktų pamiršti ir baltymų, kurie būtini visavertei mitybai. Šioje dietoje turi būti kiaušiniai, vištiena, neriebi žuvis ir jūros gėrybės, kurias galima papildyti garnyru iš kruopų, pilno grūdo makaronų ar daržovių. Tačiau nepamirškite, kad daržovės šiuo atveju turi būti minimaliai apdorotos, kadangi verdant jos praranda dalį savo ląstelienos ir vitaminų.

Stenkitės valgyti dažnai, tačiau nedidelėmis porcijomis, ir, žinoma, nepamirškite daug gerti, juk be skysčių neįmanoma normali medžiagų apykaita. Rinkitės vandenį ir žaliąją arbatą - tai pagreitins riebalų skaidymąsi ir padės deginti kalorijas. Šviežiai spaustos apelsinų, ananasų ir salierų sultys ne tik puikiai degina riebalus, tačiau yra ir vitaminų šaltinis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)