Štai šie šeši dalykai ypatingai sekina moterų energiją.

Netvarka namuose

Mumyse genetiškai užkoduota būti židinio saugotojomis, tvarkytis, įsiminti, kas kur padėta ir apskritai rūpintis namiškių komfortu ir namų jaukumu. O išmėtyti daiktai, išmestini daiktai ir nešvara gadina nuotaiką ir kelia stresą. Daugelis vyrų gali ramiai perlipti per šiukšlių krūvą ir netgi numesti šalia savo kojines. Dėmesio – tikrai ne visi vyrai tokie, būna vyrų ir tvarkingų, ir netgi pedantų, kuriems kelia nepasitenkinimą netvarka ir nešvara namuose.

Neramus miegas

Kad moteris gražiai atrodytų, jai būtinas kokybiškas miegas. Net moksliškai patvirtinta, kad moterims reikia daugiau miego, nei vyrams. Be to, moterys miega jautriau, nuo kiekvieno garso prabunda. Būtent dėl to neretai moterys neišsimiega, atsikelia piktos, nepailsėjusios, pamėlusiais paakiais. Patarimas – bent kartą per savaitę įtraukite į savo gyvenimą vadinamąją miego dieną – kad išsimiegotumėte, kiek norisi, niekieno netrukdoma.

Neteikiantis pasitenkinimo seksas arba jo nebuvimas

Daugelio porų gyvenime su laiku aistra priblėsta, intymūs santykiai trunka kelias minutes ir primena veikiau fizinius pratimus nei meilės žaidimus – su tuo nevalia taikstytis. Kad moterys jaustųsi seksualios, joms būtinos teigiamos emocijos. Tik tada moteris bus laiminga, o tuo pačiu – ir jos namiškiai.

Nuolatinis kaltės jausmas

Deja, šiuolaikiniame pasaulyje moterimis manipuliuoja, pasitelkiant kaltės jausmą. Psichologų aiškinimu, moterys ir vyrai į kaltinimus reaguoja skirtingai. Vyrai iš karto ima įrodinėti savo teisumą ar netgi mojuoti kumščiais, o moterys iš karto pasijunta kaltos (nors nebūtinai yra kaltos), stengiasi šalinti trūkumus, verčiasi per galvą, kad aplinkiniams būtų gerai. Ir jiems galiausiai būna gerai, o moterys netenka daug energijos.

Nepaliaujamas bendravimas su draugėmis

Draugės labai reikalingos, pokalbiai su jomis padeda pašalinti stresą, įtampą, pasikrauti naujomis emocijomis. Bet – dozuotai. Psichologai įspėja – jei moteris visą dieną užsiims apkalbomis, lindės socialiniuose tinkluose ir narstys kažkieno kaulelius, galiausiai pasijus pavargusi, emociškai išsekusi, lyg po sunkaus fizinio darbo. Tad reikia jausti saiką ir nepersistengti su pokalbiais.

Neįsisąmonintas nerimas

Raktinis žodis – neįsisąmonintas. Moterys, priešingai nei vyrai, vienu metu gali daryti kelis darbus, o mintyse apgalvoja dar daugiau dalykų. Dažnai į mintis lenda tiek pašalinės informacijos, kad mūsų procesorius jau nesusidoroja su „virusais“ – pasąmoningomis baimėmis, mažais nebaigtais darbais, prisiminimais, kaip kas nors šnairai pažiūrėjo ir pan. Puikus būdas apsivalyti ir užkirsti kelią energijos nutekėjimui – surašyti ant popieriaus lapo viską, kas kelia nerimą, ir išanalizuoti, o paskui ramia sąžine sudeginti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)