Moters sveikata turi daug įtakos seksualiniam gyvenimui, rašo livestrong.com. Croninės šlapimo takų infekcijos, kandidozė, policistinių kiaušidžių sindromas, makšties sausumas ar nuotaikų svyravimas gali paversti intymų gyvenimą ne malonumu, o nemalonia pareiga.

1.Peruvinės pipirnės (maca) milteliai (stiprina libido)

Peruvinė pipirnė – brokolių šeimos augalas, neretai vadinamas perujietišku ženšeniu. Daugelį amžių šio augalo šaknys naudojamos kaip afrodiziakas tiek vyrams, tiek moterims. Vienas tyrimas parodė, kad pusantro mėnesio kasdien suvartojant 1,5 – 3 g peruvinės pipirnės miltelių, libido žymiai sustiprėja.

Kitas 2008 m. išspausdintas tyrimas parodė, kad 3 g peruvinės pipirnės per dieną padėjo sustiprinti libido depresija sergančioms moterims.

2. Natūralus jogurtas (nuo grybelinių infekcijų)

Makšties kandidozė yra grybelinė infekcija, nuo kurios degina, skauda makštį. Natūraliame jogurte yra daug žarnynui reikalingų probiotikų, kurių ypač reikia po antibiotikų. Geriau valgyti natūralų jogurtą, nes saldžiame jogurte yra cukraus, nuo kurio dauginasi grybeliai. Probiotikai padeda išlaikyti gerųjų bakterijų balansą organizme, tad greičiau pasveiksite nuo kandidozės.

3. Omega trys riebalų rūgštys (nuo nuotaikų svyravimo)

Kai moteris jaučia stresą, yra dirgli, nepatenkinta. Laimė, kai kurie maisto produktai gerina nuotaiką. Tokie produktai yra tie, kuriuose yra omega 3 riebalų rūgščių, – lašiša, menkė, silkė, sardinės, tunas. Tyrimai rodo, kad žuvies reikia valgyti mažiausiai du kartus per savaitę.

4. Sojos produktai (nuo makšties sausumo)

Makšties sausumas atsiranda dėl kelių priežasčių: nuo vaistų, po ligų, po gimdymo ir maitinimo krūtimi, o dažniausia priežastis – sumažėjęs estrogeno lygis per menopauzę. Estrogenas padeda išsaugoti makšties sienelių lubrikaciją. Sojos produktuose yra fitoestrogenų, kurie panašūs į organizme gaminamą estrogeną.

5. Liesi baltymai (nuo policistinių kiaušidžių sindromo)

Policistinių kiaušidžių sindromas sutrikdo hormonų pusiausvyrą, menstruacijų ciklą, cukraus lygį kraujyje, sukelia makšties ir dermatologinių problemų, gali netgi apsunkinti galimybę pastoti. Daugelis moterų nežino, kad liesi baltymai švelnina policistinių kiaušidžių sindromo simptomus. Liesų baltymų gauname su vištiena, kitokia liesa mėsa, kiaušiniais, žuvimi ir jūros gėrybėms, liesais pieno ir sojos produktais, sėklomis, riešutais.

6. Vanduo (nuo šlapimo takų infekcijų)

Mažiausiai 60 proc. moterų yra bent kartą gyvenime sirgusios šapimo takų ligomis. Vienas iš patikimiausių būdų jų išvengti – kasdien gerti vandens, taip pat ir po seksualinių santykių. Jei geriame per mažai vandens, organizmas negali apsivalyti nuo kenksmingų medžiagų ir bakterijų.

7. Žalios lapinės daržovės ( nuo PMS)

Tipiniai priešmenstruacinio sindromo (PMS) simptomai – silpnumas, neramus miegas, nerimas, įtampa ir nuotaikų svyravimas. Šiuos simptomus galima sušvelninti, valgant magnio turinčių produktų. Magnio papildai ypač veiksmingi, vartojant juos kartu su vitaminu B6. Magnio gausu špinatuose, lapiniuose kopūstuose, avokaduose, bananuose, riešutuose, sėklose, žuvyje.

8. Migdolai (nuo makšties sausumo)

Makšties sausumas – dažnas menopauzės simptomas, sausumas gali atsirasti ir po gydymo, dėl vaistų, dėl infekcijos ar hormonų pokyčių. Kad makštis neišsausėtų vykstant hormonų pokyčiams, reikalingas pakankamas kiekis vitamino E, gaunamo iš maisto arba su papildais. Daug vitamino E yra migdoluose, kviečių daiguose ir kviečių daigų aliejuje, saulėgrąžų sėklose, tamsiai žaliose lapinėse daržovėse bei avokaduose.

9. Šokoladas (stiprina libido)

Dovanoti moteriai šokolado plytelę – romantiškas poelgis, bet šokoladas dar ir stiprina libido. Šokolade yra teobromino, kuris stimuliuoja, gerina nuotaiką. Taip pat yra amino rūgšties L-arginino, kuri skatina kraujo priplūdimą į lytinius organus, o tai stiprina pojūčius. Trečia šokolade esančios medžiagos skatina dopamino gamybą organizme, kurio išsiskiria ir per orgazmą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)