Ji priklauso vyresnio amžiaus moterų savanorių armijos, vadinamo „Babuška“ (pažodžiui reiškia „bobutė“) batalionui. Nuo tada, kai šalyje dar 2014 metais prasidėjo neramumai, ji žino, kaip kasti apkasus, tiekti atsargas, gaminti tinklus, siūlyti medicininę pagalbą ir net pastatyti apžvalgos bokštą.

Kadangi JAV buvo perspėjusi Ukrainą apie Rusijos karių ketinimus, daugelis moterų buvo pasirengusios bet kokiu mastu padėti savo šaliai, net paleisti „Bobučių“ batalioną.

„Myliu savo miestą, neišvažiuoju. Putinas negali mūsų atbaidyti. Taip, tai baisu, bet mes stovėsime už savo Ukrainą iki pat pabaigos“, – sakė Konstantinovska per renginį, kurio tikslas buvo išmokyti miesto gyventojus pasiruošti ir gintis karo atveju.

Ukrainos gyventojai buvo mokomi, kaip teikti pirmąją medicininę pagalbą, kaip išgyventi ir evakuotis, kaip šaudyti iš ginklo. „Nuo 2014-ųjų svajojau išmokti naudotis ginklu, bet man pasakė: „Babuška, tu tam per senas. Su atatranka būsi numušta iš kojų“, – sakė Konstantinovska.

Liudmyla Halbay, 72 metų moteris taip pat sakė kovosianti bet kokia kaina. „2014 metais neturėjau evakuacinio krepšio ir neturiu jo dabar. Kai aplink mane viskas degė ir griuvo, aš tik žiūrėjau, kaip galėčiau padėti“, – kalbėjo Halbay.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės