„Norėdami numalšinti nugaros skausmą, atsigulkite ant teniso kamuoliuko ir judėdami masažuokite juo skaudamą vietą. Jei skauda kaklą, atsistokite prie sienos, užkiškite kamuoliuką už kaklo ir pamasažuokite skaudamą vietą 5-10 min“, - pataria jis.

Skausmo malšinimas vyksta miofascijinio atpalaidavimo principu: į skaudamą vietą priplūsta daugiau kraujo, o didesnis deguonies ir naudingų medžiagų kiekis skatina gijimą. Be to, ima gamintis endorfinai, kurie yra natūralūs nuskausminamieji.

Skausmą malšina ir gilus kvėpavimas.

„Paviršutiniškas kvėpavimas, kuris atsiranda dėl streso ar netaisyklingos laikysenos, sukelia laiptinių raumenų, esančių kaklo priekyje, įtampą“, - sako Britų osteopatijos asociacijos narys Timas Allardyce'as.

Raumenys sutrumpėja, dėl to pasikeičia laikysena ir atsiranda skausmas. Kvėpavimas naudojant diafragmą – raumenų sluoksnį, esantį tarp krūtinės ląstos ir pilvo ertmės – sumažina kaklo raumenų įtampą, o tuo pačiu ir skausmą.

Uždėkite vieną ranką ant pilvo, kitą – ant krūtinės. Giliai įkvėpkite ir iškvėpkite. Įkvėpiant pilvas turi išsipūsti, iškvėpiant – nusileisti, o ranka ant krūtinės turi nejudėti. Pakartokite 10 kartų.

Dygliuoti skalbimo kamuoliukai gali sumažinti skausmą, kurį sukelia sėdimojo nervo neuralgija (skausmai, plintantys iš nugaros į kojas). Esant šiai ligai, sėdmenis gali suimti spazmas; spaudimas, kurį sukuria skalbimo kamuoliukai, padeda sumažinti raumenis supančių audinių įtampą. Atsisėskite ant kamuoliuko visu savo svoriu ir truputį pajudėkite – skausmas turėtų sumažėti.

Bus daugiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)