Ingredientai:

Bulvės (virtos) vidutinės 8 vnt.
Vištiena (virta) 150 g
Sviestas 150 g
Kiaušinis 1 vnt.
Sūris fermentinis 100 g
grietinės 0.5 stikl.
Svogūnas 1 vnt.
Druska pagal skonį
Krakmolas 3 valg. šaukšt.
Sviestas (kepimui) truputis
Druska pagal skonį
Džiovintos lietuviškos prieskoninės žolelės (petražolės ir krapai)
Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Barstiniai (paniruotei) truputis
Aliejaus kepimui truputis

Gaminimo eiga:

1.Virtas bulves sumalame. Įmušame kiaušinį, dedame krakmolą, beriame druskytę ir išminkome.

2. Sumalame virtą vištieną, beriame druską ir pipirus. Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname svieste, supilame viską (kartu su sviestu) į mėsytę. Įtarkuojame sūrio.

3. Formuojame iš bulvių blyną, dedame į vidų įdaro (nepagailime) ir formuojame Jums patinkančios formos blynus.

4. Apvoliojame barstiniuose ir kepame aliejuje ant silpnos ugnies kol apskrusta.

5. Sviestą ištirpiname, dedame grietinę, beriame žoleles ir druską ir pašildome. Štai Jums ir lietuviški pietūs, skanaus :))))

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)