Nuo tradicinių virtų kukulių jie skiriasi tuo, kad bus pakepinti svieste ir gali būti patiekti ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip šalta užkandėlė.

REIKĖS:

56 didelių bulvių;

3 kiaušinių trynių;

1 kiaušinio (baltymas + trynys);

2 šaukštų sviesto;

druskos,

pipirų,

kelių šaukštų džiūvėsių;

kmynų.

GAMINIMAS:

Bulves išvirkite ir, kai atvės, gerai pertrinkite bei išmaišykite su išplaktais kiaušinių tryniais. Viską gerai sumaišykite, dėkite prieskonius. Su drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus, juos apvoliokite kiaušinyje, tada džiūvėsiuose ir dėkite kepti į gerai įkaitintą keptuvę (joje turi būti ištirpęs sviestas). Apkepkite iš visų pusių, kad įgautų gražią spalvą. Kukulius rekomenduojame patiekti su mėgstamu padažu: grietine, lydytų sviestu, spirgučiais. Skanaus!