Tas ypatingas stebuklas  šviežias imbieras. Imbiero šaknies sultys stimuliuoja kraujo apytaką, taigi  stiprina plaukų šaknis, greitina augimą ir užkerta kelią slinkimui.

Taip pat imbieras šildo, o ne degina galvos odą, kaip, pavyzdžiui, garstyčios ar pipirai. Be to, po kaukės naudojimo plaukai dvelkia ypatingu aromatu.

Taigi  plaukų kaukės, kurių pagrindinis ingredientas  imbieras.

Riebiems plaukams

Sutarkuokite šviežią nuskustą imbiero šaknį ir išspauskite sultis. Tada kruopščiai jas įtrinkite į galvos odą bei plaukų šaknis, paskirstykite per visą plaukų ilgį. Apvyniokite galvą šiltai ir laikykite 12 valandas. Plaukite galvą šiltu vandeniu.

Jei reguliariai naudosite šitą kaukę, plaukai taps lygūs, žvilgantys ir stiprūs.

Su sezamo aliejumi

Jei plaukai linkę greitai riebaluotis, pamėginkite šią plaukų kaukę. Paimkite 1 šaukštą tarkuoto imbiero ir sumaišykite su 2 šaukštais sezamo aliejaus. Tyrelę įtrinkite į plaukų šaknis ir paskirstykite per visą ilgį. Po 30 minučių kaukę nuplaukite šiltu vandeniu .

Kaukė pagal Genadijų Malachovą

Ši kaukė padės, jei plaukai gausiai slenka. 1 šaukštą šviežio alavijo sulčių sumaišykite su 1 šaukštu medaus, 1 kiaušiniu, 1 šaukšteliu konjako ir 1 šaukšteliu smulkiai sutarkuoto imbiero.

 Paruoštą kaukę įtrinkite į plaukų šaknis, apsukite galvą maistine plėvele, apriškite rankšluosčiu. Po 3040 minučių kaukę nuplaukite šiltu vandeniu.

Kaukę plaukus lepinkite 1 kartą per savaitę. Tačiau jeigu plaukai itin smarkiai slenka, darykite kaukę kas antrą dieną.

Kaukė, stimuliuojanti plaukų augimą

4 šaukštus imbiero sulčių sumaišykite su 2 šaukštais sauso malto imbiero. Kaukę tepkite ant plaukų šaknų, įtrinkite. Nuplaukite po 1 valandos.

Ispaniška kaukė

5 putpelių kiaušinių trynius gerai išplakite ir sumaišykite su 2 šaukšteliais klevų sirupo arba medaus, 1 šaukštu imbiero sulčių ir 1 šaukštu kavos tirščių. Paruoštą kaukę ištepkite plaukus ir palikite 1 valandai. Nuplaukite šiltu vandeniu.

Nuotr. Shutterstock