Lėtiems tobuliems pusryčiams gaminkite varškėčius su klevų sirupu. Bus taip skanu, kad ir nenorėsite niekur skubėti. Patiekite varškėčius apibėrę smulkintai riešutais.
klevų sirupas
12 straipsnių
Klevo sirupas – natūralus saldiklis, gaminamas iš raudonojo (Acer rubrum) ir cukrinio (Acer saccharum) klevų sulos.
Šefas pagamino batatų pyragą be glitimo, mokslų daktarė įvertino jo sudėtį: vienas ingredientas – puikus vitamino A šaltinis (6)
„ Kalėdos be glitimo“ – taip skamba naujo straipsnių ciklo pavadinimas, kuriame bus siūlomi šventinių patiekalų receptai be glitimo. Šią savaitę – batatų pyragas, kurį gamino ir receptą pateikė Evaldas Juška, studijų programos „Kulinarinis menas“ vyriausiasis šefas. Švelnaus ir kvepiančio švenčių la...
Sumažinti cukraus kiekį pyraguose – nemenkas galvosūkis. Juk daugelis cukraus pakaitalų brangūs, o atsisakius cukraus kepinys praranda skonį. Vis tik yra keli būdai, kaip sumažinti ar netgi pašalinti cukrų ir iškepti skanų pyragą.
Pavasarį į miškus suskumba ir sulos mėgėjai, tačiau prieš leidžiant šį sveikatai nepaprastai naudingą gėrimą, būtina žinoti kelis svarbiausius dalykus. Valstybinių miškų urėdija dalijasi taisyklėmis, kurios padės ir sula pasimėgauti, ir medžio nepažeisti.
Pasakiško skonio blyneliai! O dar kokios nuostabios oranžinės spalvos. Morkos ir razinos paprastus ir pabodusius pusryčių blynelius paverčia nuostabaus skonio ir tekstūros desertu. Tokių blynelių tikrai neatsisakytų nei vaikas, nei suaugęs. Blynai skanūs ir vieni, bet prie jų taip pat be galo tinka ...
Chalva man yra bene mėgstamiausias skanumynas iš vaikystės, kurį buvau gerokai primiršusi. O primiršau greičiausiai tada, kai nustojau vartoti rafinuotą cukrų. Klasikinės chalvos, kaip žinia, be cukraus nepagaminsi. Tai ir liko šis skanėstas mano tolimose svajonėse.
Klevų manija neketina niekur trauktis: saldaus sirupo gamyba beveik patrigubėjo ir neketina sustoti (1)
Ar klevų sirupas taps naujuoju moliūgų pyragu? Sirupas, gaminamas iš klevų sulos, pastaruoju metu naudojamas visur – nuo javainių iki sveikuolių vandens ir alaus, didėjant vartotojų paklausai natūraliems saldikliams, kurie laikomi sveikesniais už cukrų.
Iš viešnagės Amerikoje parsivežė ir naujų receptų: tikri amerikietiški pusryčiai ir jūsų virtuvėje (23)
Kiekvienas besisvečiuojantis Amerikoje greitai pastebi išskirtinius amerikiečių valgymo ir apsipirkimo įpročius. Kai kurie neatskiriami amerikietiškos virtuvės gardėsiai spėjo prigyti ir Lietuvoje – daugelis jau pamėgo sūrio pyragus, keksiukus ar klevų sirupu bei riešutų sviestu pagardintus įvairius...
Kanada – tai pirma į galvą ateinanti mintis, kai tik tenka pagalvoti apie klevų sirupą, tačiau ne ką mažiau šis produktas vertinamas ir teritorijose, esančiose į Pietus nuo sienos su Kanada.
Sakoma – pažink savo priešą. Taigi – cukrus, jis siejamas su nutukimu, širdies ligomis, vėžiu, o daugelis vadina jį tiesiog nuodais.
Šiltesniam orui galiausiai pasiekus šiaurės rytines Jungtinių Valstijų teritorijas, klevų sirupo gamintojai trečiadienį, kovo 4 dieną, pradėjo iš medžių rinkti sulą.
Rytų šalies gražuolės nuo seno žino, kaip puoselėti plaukus, kad šie būtų tvirti, žvilgantys ir sveiki.