Pirma, moterys su nedidele krūtine rečiau tampa pavojingų ligų aukomis. Turėti A dydžio krūtinę dvigubai geriau nei, tarkim, D, sako amerikiečių tyrėjai. Antra, maža krūtinė ilgiau išlaiko formą ir stangrumą, praneša SexyWeek.

Turinčios mažą krūtinę moterys rečiau serga 2 tipo diabetu (juo dažniausiai susergama vidutiniame amžiuje). 

Mokslininkai iš Harvardo ir Toronto universitetų (JAV) ištyrė daugiau kaip 92 tūkstančius moterų. Pasirodo, toms moterims, kurios būdamos 20-ies dėvėjo D dydžio liemenėlę, rizika susirgti diabetu padidėja 3 kartus, palyginti su tomis, kurios dėvėjo A dydžio liemenėlę.

Profesorius Joelis Ray mano, kad tai susiję su tuo, kaip vystosi merginos krūtinė brendimo laikotarpiu. Toms merginoms, kurių krūtys paauglystėje augo sparčiai lyg ant mielių, dažnai buvo užfiksuota sutrikusi medžiagų apykaita, susijusi su cukraus pasisavinimu. Tai yra insulino gamyba vyksta, tačiau šį hormoną organizmas sunkiai įsisavina. Būtent tai yra viena 2 tipo diabeto priežasčių.

Pieno liaukų vėžys taip pat rečiau griebia tas moteris, kurių krūtinė nedidelė, teigia mokslininkai.

Savo argumentais dėl krūtinės dydžio „naudingumo" pasidalijo ir estetinės medicinos atstovai. Jie teigia, kad mažą krūtinę turinčios moterys turėtų ja džiaugtis, nes mažos krūtys ilgiau išlaikys formą bei stangrumą. Net ir po gimdymo bei senstant maža krūtinė nenukąra, o toks pavojaus jau realiai iškyla C dydžio krūtinės savininkei.

Dėl potraukio didelėms moters krūtims vertėtų susimąstyti ir vyrams. Kas džiugina jaunystėje, nebūtinai dailiai atrodys senatvėje... 

Brangios moterys, gal užtenka vaikytis didelės krūtinės mados ir kaupti pinigus jos didinimo operacijai. Džiaukimės tuo, kokios esame!