Labai mėgstu aštrų maistą, nes jis puikiai šildo, tačiau aitriųjų pipirų siūlau dėti pagal skonį. Nors ingredientų iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti daugoka, didžiąją jų dalį sudaro prieskoniai, kurie sriubai suteikia nepakartojamo aromato.

Verdant šią sriubą, namai prisipildo malonių kvapų, kurie visus namiškius suburia į virtuvę.
Pradėkime!

Sriubai reikės:
300 g maltos jautienos,
300 g maltos kiaulienos,
1 didelio svogūno,
4 skiltelių česnako,
800 g savo sultyse konservuotų pomidorų,
1-2 šaukštų pomidorų pastos,
1 l vištienos sultinio,
1 šaukštelio džiovintų čili pipirų,
1 šaukštelio malto kumino,
1 šaukštelio maltos kalendros,
1 šaukštelio smulkinto raudonėlio,
1 šaukštelio maltos saldžios raudonosios paprikos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
druskos,
2 šaukštų aliejaus,
400 g konservuotų raudonųjų pupelių,
saujos tarkuoto parmezano sūrio.

Česnakinei duonelei reikės:

4-6 riekelių sumuštinių duonos,
2 šaukštų sviesto,
2 česnako skiltelių,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio šaldytų arba džiovintų krapų.

Gaminimas. Pirmiausia paruoškite mėsą. Pakepinkite visą faršą gerai įkaitintoje keptuvėje, kad mėsa iš visų pusių gražiai apskrustų. Apkepintą mėsą apibarstykite saldžiąja paprika ir sudėkite į puodą, kuriame virsite sriubą.

Toje pačioje keptuvėje, kur kepė mėsa, patroškinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnako skilteles. Kai daržovės suminkštės, paskaninkite jas prieskoniais, kurie sriubai suteikia ypatingo skonio: kuminu, malta kalendra, malta saldžiąja paprika, čili prieskoniais ir raudonėliu. Viską gerai pakaitinkite, kad prieskoniai išskirtų savo kvapą.

Tuomet pakepintas daržoves sumeskite į puodą, kuriame sudėta mėsa, įberkite šiek tiek druskos. Kaitinkite puodą ant vidutinės ugnies, į mėsos ir daržovių masę sudėkite konservuotus pomidorus ir pomidorų pastą. Viską užpilkite sultiniu ir ant nedidelės ugnies virkite bent 40 minučių.

Kai sriuba jau bus beveik išvirusi, sudėkite konservuotas pupeles. Paragaukite, ar netrūksta druskos, įberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų. Patiekusios sriubą apibarstykite parmezano sūriu.

Prie šios sriubos puikiai tinka česnakinė duona. Ją darykite taip: minkštą sviestą, smulkintą česnaką, druską ir smulkiai pjaustytus krapus maišykite dubenėlyje iki vientisos masės. Duonos riekeles pakepinkite skrudintuve ir užtepkite česnakinį sviestą, kol riekelės karštos.

Skanaus!