Kaip teigia ajurvedos šalininkai, tarpusavyje nederantys produktai yra itin paplitę mūsų meniu. Todėl reikėtų atsisakyti žalingo valgymo įpročio.

Vaisiai po valgio

Vaisiai virškinami labai greitai, todėl jiems negalima užsibūti skrandyje. Jei pavalgote vaisių po sočios vakarienės, rūgimo procesas neišvengiamas.

Lazanija ar sumuštiniai su sūriu

Baltymams ir krakmolui virškinti reikalingas skirtingas rūgštingumo lygis. Skrandis pradeda nuo baltymų, o krakmolas laukia savo eilės. Nesuvirškintas krakmolas fermentuojasi.

Sūris ir omletas su mėsa

Viename patiekale negalima derinti tokio kiekio baltymų. Valgio metu pakanka vieno koncentruoto baltymo.
Avižų košė su pienu

Avižinė košė su pienu ir apelsinų sultimis

Rūgštis apelsinų sultyse ardo fermentą, atsakingą už krakmolo virškinimą. Be to, rūgštūs vaisiai gali sutraukti pieną, paversti jį gleivėta medžiaga.

Agurkai ir pomidorai

Tai nesuderinami produktai, kadangi organizmas juos skirtingai įsisavina. Kai skrandyje išsiskiria rūgštis agurkams virškinti, pomidorai laukia savo eilės ir pradeda rūgti.
Ankštiniai ir sūris

Nuo tokio derinio tikrai ims pūsti pilvą. Stenkitės vengti šio derinio.

Melionai ir mėsa

Melionus geriausia valgyti atskirai nuo bet kokių produktų. Vaisių geriausia nemaišyti su baltymais ir krakmolu.

Bananai ir pienas

Mėgstantiems bananų kokteilius su pienu vertėtų žinoti, kad toks derinys mūsų organizmui nepalankus. Kad paspartintumėte virškinimą, įberkite į kokteilį žiupsnelį kardamono ar muskato riešuto.

Jogurtas ir vaisiai

Bet kokių pieno produktų derinimas su vaisiais lėtina virškinimo procesą, keičia žarnyno florą, trukdo šalintis toksinams.
Agurkų ir pomidorų salotos

Primename, kad ajurveda, arba Indijos ilgaamžiškumo menas bei sveikatos stiprinimo sistema, žinoma jau daugiau kaip 5 tūkst. metų. Tačiau jokiais moksliniais tyrimais nėra įrodyta.