Vafliams reikės:

400 g aukščiausios rūšies miltų
4 kiaušinių
150 g sviesto
5 šaukštų cukraus
0,5 šaukštelio druskos
1 šaukštelio vanilinio cukraus
1 šaukštelio kepimo miltelių
0,5 (arba daugiau, priklauso nuo tešlos tirštumo) stiklinės mineralinio vandens (būtinai gazuoto)

Šokolado padažui reikės:

1/4 stiklinės pieno
1/4 stiklinės grietinėlės
100 g juodojo šokolado (galite naudoti ir pienišką)
20 g cukraus
2 šaukštelių kakavos miltelių

Paskanininui:

Cukraus pudros
Smulkintų riešutų
Kokosų drožlių

Į didesnį dubenį suberkite miltus ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite. Ištirpintą kiek atvėsusį sviestą įmaišykite į miltus. Nuo kiaušinių atskirkite trynius ir išplakite juos su cukrumi (taip pat ir vaniliniu) bei druska. Į miltų masę supilkite kiaušinių plakinį ir mineralinį vandenį, išmaišykite. Atskirai iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai juos įmaišykite į vaflių tešla, tešlos konsistencija turėtų būti pakankamai tiršta. Dubenį su paruošta tešla uždenkite maistine plėvele ir palaikykite apie 45 min. Vaflius kepkite įkaitintoje keptuvėje (specialioje vaflinėje), išteptoje aliejumi.

intagram.com nuotr.

Šokoladinis padažas

Puode pakaitinkite pieną su grietinėle ir cukrumi, įmaišykite kakavos miltelius. Smulkiai sukapokite šokoladą ir suberkite į kaitinamą pieną, lėtai maišykite, kol šis ištrips.

Vaflius skanaukite apšlakstę šokoladiniu padažu, apibarstę cukraus pudra su pagardais. Tai gali būti smulkiai kapoti graikiniai, anakardžių ar kiti riešutai, taip pat kokosų arba migdolų drožlės. Čia puikiai tiks ir plakta giretinėlė, uogos arba įvairūs vaisiai. Skanaus!