Pirmas ir svarbiausias patarimas - atsipalaiduokite. Jei naujos gyvybės užmezgimą paversite darbu - tai pakenks ir jūsų šeimos santykiams, ir numarins romantiką, ir vers nuolatos nerimauti. Svarbiau už lytinių santykių skaičių yra mylėjimosi pozos, vidinė harmonija ir geras nusiteikimas.

Ko geriau niekada nedaryti? Nekaltinti savęs, neieškoti kaltų ir apie savo bandymą pastoti nepasakoti visam pasauliui. Viena buvusi bendradarbė savo pastojimą pavertė cirko vertu reikalu. Kasdien kolegos ne savo noru turi išklausyti, kaip ji su vyru stengiasi, kaip dažnai užsiima seksu ir pan. Ji vis dejuoja, kaip nervina, kad negali pastoti, koks pasaulis neteisingas, o ir vyras, kurį įsiūčio užvaldyta išvadino kiaule, mažokai stengiasi. Pamenu, kaip visi nuleisdavo galvas ir tyliai kentėdavo jos kasdieninius pasakojimus apie bandymą pastoti.

Remdamasi jos pavyzdžiu, manau, kad pirmas ir svarbiausias faktorius, kad pastojimas nevirstų sizifiškai sunkiu darbu, - neatidėti motinystės brandžiam laikotarpiui. Ji iki 35-erių manė, kad dar nėra subrendusi šeimos pagausėjimui, o kai jau panoro turėti vaiką, viskas, pasirodo, užtrunka daug ilgiau...

Štai keletas patarimų, kurie padės palengvinti pastojimą. Ir nebereikės kolegų kankinti pasakojimais apie audringą seksą, kuris, deja, neprikviečia gandrų.

Svarbiausias medikų patarimas - reguliariai mylėtis. Tinkamiausias metas meilės žaidimams lovoje, kai spermatozoidai yra ypač aktyvūs - apie 17 valandą. Net jei tuo metu dar dirbate, teks rasti būdų, kada galėtumėte suartėti. Slapti susitikimai, pabėgimas iš darbo... Viskas taip romantiška ir gundo. Gera nuotaika, puikus nusiteikimas - ne mažiau svarbūs faktoriai, jei norite kuo greičiau sulaukti mažųjų palikuonių. 

„Misionieriaus“ poza niekur neužleidžia savo tvirtų pozicijų. Viena iš populiariausių pozų, jei norite pastoti, – moteris apačioje. Manoma, kad būdamas viršuje partneris įsiskverbia giliausiai, o sperma išsilieja arčiausiai gimdos kaklelio. Todėl jų kelionė tampa trumpesne ir efektyvesne. Tinka ir tokia poza, kai vyras būna už nugaros, o moteris guli ant kelių („šuniuko“ poza) arba iš šono. Taip pat - „šaukštelio“ poza, kai abu partneriai guli ant šono. 

Kai kurie ekspertai teigia, kad tikimybė pastoti padidės, jei po sueities pusvalandį pagulėsite lovoje (ant nugaros, pasikišus po dubeniu pagalvę). Tikima, kad tai spermą nukreips link kiaušialąsčių. Nepamirškite ir dar vienos strategijos - po sekso kojas iškelti aukštyn.

Vaikelio planavimas ir atėjimas į šeimą turi sukelti tik teigiamas emocijas. Nepaverskite to sunkiu darbu ir gyvenimo tikslu. Atsiminkite, kad šalia turite mylimą žmogų, su kuriuo viskas daug lengviau ir paprasčiau. Taip pat - būkite kantrūs. Sakoma, kad vaikai žino, kada jiems tinkamiausias laikas pasirodyti šioje Žemėje.