Žemiau pateiksiu vieną iš būdų, kaip tai padaryti. Kai kurie iš jūsų galbūt ir išsigąs arba jiems tai neatrodys priimtina, tačiau galiu patikinti, kad tai esu išbandžiusi pati ir šis būdas yra tikrai veiksmingas. Jei jau kurį laiką sveikai gyvenate, bet karts nuo karto sau leidžiate pasilepinti, tam, kad vėliau nesugriaužtų įkyri sąžinė, išsivalyti suvartotas nenaudingas medžiagas bus pats tas. Toks būdas kartu valo ne tik žarnyną, bet ir organizme esančias bakterijas, galimus virusus ar ligas. Tai taip pat teigiamai veikia ir jūsų odą, o ypatingai veido odą.

Kai kurie žmonės pajutę peršalimą ar negalavimą visada pasidaro šį išvalymą ir liga bemat praeina. „Rock salt“ (liet. akmens druskos) valymą žino daugumą jogų, o pati idėja yra tradicinis kinų organizmo valymo ir detoksikacijos būdas. Šis būdas tiks tiems, kurie nesusilaikė ir griausmingai atšventė draugo gimtadienį, bendradarbio išleistuves, mergvakarį, paskutinį skambutį ar dar kokią nedorai linksmą šventę... 

Norit greit grįžti į vėžes ir jaustis taip pat puikiai, kaip jautėtės ir prieš audringą vakarėlį? Organizmo valymas druska yra pigiausias ir veiksmingiausias, kokį tik žinau, detoksikacinis valymo būdas. Taip, druska. Nesibaiminkit, jos jūsų organizme neliks nė lašo. Atrodytų siaubingai rizikinga ir nesveika, bet teisingai viską atlikus jūs džiaugsitės geresne savijauta, odos būkle ir dingusiais negalavimais.

Organizmo valymas druska

1. Valymą reikia daryti ant tuščio skrandžio, nieko negėrus, nevalgius.

2. Atsikelkite ryte tarp 5–7 valandos ryto (tuo metu jūsų virškinimo traktas dirba geriausiai).

3. Prieš tai nuėję į tualetą, pasidarykite gėrimo mišinį. Šiam būdui jums reikės dviejų arbatinių šaukštelių jūros arbahimalajų druskos. Jokiais būdais nenaudokite įprastinės stalo druskos, nes ji dažniausiai nėra natūrali. Tokia druska gali likti jūsų organizme, o jos perteklius gali sukelti pykinimą, dehidrataciją. Taip pat jums reikės natūralaus, pirktinio arba užvirinto ir atvėsinto 1 litro vandens. Patartina, kad vanduo būtų kambario temperatūros, na, o sumaišius jį su druska – gėrimo skonis būtų lyg ašaros, pakenčiamai sūrus, bet per daug ne persūdytas.

4. Gėrimą gerkite iš karto, jei neišeina – palaipsniui, per 5 minutes. Jei jums bjauru, per sūru – užgniaužkite kvapą ar užsikimškite nosį.

5. Išgėrę visą mišinį eikite pagulėti 30 min. (turėdama laiko, numigdavau visą valandą). Gulkite ant dešinio šono, nes būtent toje pusėje yra anga į plonąją žarną. Sūrumas sukels susitraukinėjimą pilve ir mišinys pasieks kiekvieną jūsų žarnyno tarpelį, taip geriau viską išvalydamas. Po pusvalandžio galite atsikelti, eiti tvarkytis, judėti ar daryti įprastinius savo darbus, bet likite namuose. Nieko nevalgykite ir negerkite. 

6. Paskutinis išvalymas suveiks po 30–60 min, todėl pajautę pilvo raižymus ar tiesiog pilvo pūtimą, nedelsiant eikite į tualetą. Galimas variantas, kad į tualetą eisite net keletą kartų, todėl darant šį valymą yra labai svarbu bent 3 valandas praleisti namuose. Iš jūsų kūno išeis visas sūrusis gėrimas, kartu su nešvarumais ir bakterijomis.

7. Jūsų misija baigta. Atsipalaiduokite, eikite papusryčiauti. Visą likusią dieną pasistenkite maitintis kuo sveikiau. Nevalia apkrauti ką tik šviežiai paruošto organizmo. Gerkite daug žaliosios arbatos, arbatos su citrina, valgykite daržoves, vaisius.

Valant organizmą druska, iš jūsų kūno kartu su blogosiomis yra pašalinamos ir gerosios bakterijos, todėl patarčiau išgerti bent stiklinę kefyro tam, kad jas susigrąžintumėt. Nepamirškite, kad yra labai svarbu laikytis visų taisyklių, nes nepavykus, kaip ir minėjau, druska pasiliks jūsų organizme ir tai sukels ne itin malonią savijautą. Taip pat, dažnas organizmo valymas druska yra nepatartinas.

Daugiau motyvuojančių idėjų bei sporto ir mitybos patarimų rasite Karolinos „Sveikos gyvensenos dienoraštis“, spauskite ČIA