Skaitykite 5braskės.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Jei svorį metate, nes negalite įlįsti į mėgstamą suknelę, o laukia svarbi proga, jums tikrai užteks dviejų dienų organizmo valymo dietos. Jei siekiate didesnių pasikeitimų – sukaupkite visą kantrybę ir tam skirkite 7 dienas. 

SAVAITGALIO DIETA:

Pagrindiniai principai: valgykite kas 3–4 valandas, iš viso penkis kartus per dieną (3 pagrindiniai valgymai ir 2 užkandžiavimai). Per dieną turi išgerti ne mažiau kaip tris litrus skysčių (vandens arba nesaldžios arbatos).

Pirmoji diena: ryte išgerkite 1–2 stiklines lieso kefyro, suvalgykite obuolį, išgerkite žaliosios arbatos; per pietus išgerkite 2–3 stiklines lieso kefyro; vakare suvalgykite 200 g šviežių arba šaldytų uogų, išgerkite arbatos. Užkandžiams rinkitės vaisius

Antroji diena: ryte išgerkite 1–2 stiklines lieso kefyro, suvalgykite obuolį, išgerkite žaliosios arbatos; per pietus išgerkite 2–3 stiklines lieso kefyro ir suvalgykite 100 virtos vištienos; vakare suvalgykite 200 g šviežių arba šaldytų uogų, išgerkite arbatos. Užkandžiams rinkitės vaisius. 

Nuotr. Shutterstock

7 DIENŲ DIETA:

Pagrindiniai principai: tarp valgymų gerkite daug vandens. Turite suvartoti ne mažiau kaip 3 litrus skysčių.

Pirmoji diena:

* pusryčiai: 2 virti kiaušiniai, 200 g garuose troškintų įvairių daržovių, arbata.

* priešpiečiai: 2 bananai, arbata.

* pietūs: lėkštė daržovių sultinio, 200 g šviežių daržovių su 100 g vištos krūtinėlės.

* pavakariai: natūralus neriebus jogurtas, 1 apelsinas, arbata. 

* vakarienė: 100 g neriebios keptos žuvies, 200 g daržovių salotų, pagardintų šaukšteliu alyvuogių aliejaus. 

Antroji diena:

* iškrovos diena: grikiai ir pienas.

Penkis kartus per dieną kas 3–4 valandas valgyk: 200 g grikių, stiklinę lieso pieno bei žaliosios arbatos. Ši diena nebus lengva, tačiau ji reikalinga, kad organizmas išsivalytų. 

Trečioji diena:

* pusryčiai: avižinė košė, išvirta su liesu pienu, arbata.

* priešpiečiai: vienas vaisius, arbata.

* pietūs: lėkštė lengvos daržovių sriubos, 90 g neriebios keptos žuvies, 200 g garuose troškintų daržovių, arbata. 

* pavakariai: natūralus neriebus jogurtas, 2 kiviai, arbata. 

* vakarienė: 200 g neriebios varškės, 200 g daržovių salotų, pagardintų šaukšteliu alyvuogių aliejaus. 

Ketvirtoji diena:

* iškrovos diena: grikiai ir pienas.

Penkis kartus per dieną kas 3–4 valandas valgyk: 200 g grikių, stiklinę lieso pieno bei žaliosios arbatos. Ši diena nebus lengva, tačiau ji reikalinga, kad organizmas išsivalytų. 

Nuotr. Shutterstock

Penktoji diena:

* pusryčiai: avižinė košė, išvirta su liesu pienu, arbata.

* priešpiečiai: 2 bananai, arbata.

* pietūs: lėkštė kopūstų sriubos, 100 g jūros gėrybių, 200 g šviežių daržovių, arbata. 

* pavakariai: natūralus neriebus jogurtas, 2 obuoliai vaisius, arbata. 

Šeštoji diena:

* iškrovos diena: grikiai ir pienas.

Penkis kartus per dieną kas 3–4 valandas valgyk: 200 g grikių, stiklinę lieso pieno bei žaliosios arbatos. Ši diena nebus lengva, tačiau ji reikalinga, kad organizmas išsivalytų. 

Septintoji diena:

* pusryčiai: avižinė košė, išvirta su liesu pienu, arbata.

* priešpiečiai: vienas vaisius, arbata.

* pietūs: lėkštė lengvos daržovių sriubos, 90 g neriebios keptos žuvies, 200 g garuose troškintų daržovių, arbata. 

* pavakariai: natūralus neriebus jogurtas, 2 kiviai, arbata. 

* vakarienė: 200 g neriebios varškės, 200 g daržovių salotų, pagardintų šaukšteliu alyvuogių aliejaus.