Prieš porą mėnesių ginekologas rekomendavo man miegoti nuogai. Miegas be apatinių yra naudingas ne tik moterims, bet ir vyrams! Tai yra geriausia prevencija nuo įvairių infekcijų. Bakterijos, patekusios ant sauso intymių kūno dalių paviršiaus, neišgyvena ir žūsta.

Pienligei kelią galima užkirsti taip pat atsisakius kelnaičių. Net ir nedidelis, bet visą naktį trunkantis spaudimas, veržimas pilvo srityje ilgainiui gali turėti nemalonių pasekmių. Todėl pilvo srities raumenys, užuot atsipalaidavę, įsitempia ir nepailsi. Miegodama nuoga šių nemalonumų išvengsi, o kartu ir užtikrinsi puikią moteriškų negalavimų profilaktiką: mažiau vargins PMS ir mėnesinių sukelti pilvo skausmai, normalizuosis mėnesinių ciklas.

Vyrams miegas be apatinių svarbus dėl kitos svarbios priežasties. Nevaisingumas ir mažas spermatozoidų aktyvumas yra dažnai susijęs su genitalijų perkaitimu. Todėl kam šis klausimas yra aktualus, rekomenduojama atsisakyti mėgstamų kelnaičių ir savo riešutėlius laikyti vėsiai.

Miegoti nuogiems rekomenduojama visiems, turintiems miego problemų. Tai palengvina miego procesą ir leidžia lengvai pabusti ryte.

Miegas be drabužių padeda išspręsti kai kurias dermatologines problemas: miego metu nėra prakaitavimo, oda lieka švari visą naktį, sumažėja dirginimas.

Kai miegi nuoga, kūnui garantuojamas visiškas poilsis. Kraujas organizme teka laisvai, visi organai, o ypač oda, geriau aprūpinami maisto medžiagomis, gerėja skysčių apykaita, normalizuojasi riebalų ir prakaito liaukų veikla. Todėl ryte prabusi ne tik žvalesnė, bet ir gražesnė: džiaugsiesi skaistesne, lygesne oda, išvengsi paburkimų.

Jei miegi per šiltai, neleidi kūnui pakankamai atvėsti miego metu. Natūraliai kūno temperatūra įmigus gali kristi net 2 laipsniais. Jei kūnas naktį lieka šiltas, sutrinka melatonino - hormono, stabdančio senėjimo procesus, išsiskyrimas. Kai miegi tamsioje, maloniai vėsioje aplinkoje, melatoninas pradeda skirtis nukritus kūno temperatūrai. Jis skatina ląstelių regeneracijos procesus, taigi per naktį atsinaujina dauguma tavo kūno audinių.

Be to, šalia miegant nuogai partnerei, bus laimingas kiekvienas vyras. Juk visą naktį galima mėgautis mylimo žmogaus prisilietimais, odos aromatu. Kai jūsų kūnai liečiasi tiesiogiai, oda prie odos, organizme išsiskiria daugiau oksitocino. Šis hormonas reguliuoja nuotaiką, mažina streso ir depresijos lygį, stiprina jūsų tarpusavio ryšį, abu jaučiatės patogiau ir jaukiau. Odos kontaktas sukuria intymumą, maloniai stimuliuoja nervų sistemą. O štai ir bonusas - didėja geismas bei galimybė pasiekti orgazmą!