Šias bulvytes pagaminsite labai greitai. Tiesa, ilgiau teks palaukti, kol jos čirškės ir skrudins savo šonus orkaitėje. Šis patiekalas labai sotus, tad papildomai tereikės jūsų mėgstamo padažo arba grietinės. 

REIKĖS:

150 g fermentinio sūrio;

saujos krapų;

200 g malto mėsos (galite rinktis ir kiaulieną, ir jautieną, ir vištieną);

1 svogūno;

100 g tepamojo sūriu;

druskos;

pipirų;

50 g grietinės.

GAMINIMAS:

Bulves gerai nuplaukite ir virkite su lupenomis. Į įkaitusią keptuvę berkite smulkiai supjaustytą svogūną, dėkite maltą mėsą, pagardinkite prieskoniais. Kai masė atvės, ją sumaišykite su tepamuoju sūriu.

Bulves perpjaukite pusiau, išskobkite dalį minkštimo ir sumaišykite su mėsos įdaru. Juo įdarykite bulves, jas gausiai apibarstykite fermentiniu sūriu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 1520 minučių. Patiekite karštas su grietine, pabarstyta smulkiai pjaustytais krapais. Skanaus!