Tešlai paruošti užtruksite tikrai neilgiau negu 15 minučių, iškepa keksiukai irgi greitai, todėl tai puikus užkandis ar vakarienė neturintiems laiko. Šie keksiukai labai skanūs ir šalti, todėl galite pasigaminti lauko iškyloms ar kelionėms. Tikrai įdomesnis valgis nei sumuštiniai.

Reikės:
220 ml miltų,
110 ml kukurūzų kruopų,
180 ml pieno,
40 g sviesto,
0,5 svogūno,
1 šaukšto grietinės,
2 kiaušinių,
150 g virto kumpio,
60 g fermentinio sūrio,
1 šaukšto cukraus,
2 šaukštelių kepimo miltelių.
maltų juodųjų pipirų,
druskos.

Gaminimas. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto, sudėkite smulkintą svogūną, maišant pakepinkite ant vidutinės ugnies, kol svogūno gabalėliai taps perregimi. Dubenyje sumaišykite miltus, kukurūzų kruopas, cukrų ir kepimo miltelius, įberkite šaukštelį druskos, pagardinkite pipirais.

Kitame inde suplakite kiaušinius, pieną ir grietinę. Masę supilkite į miltus ir išmaišykite. Įmaišykite į tešlą pakepintus svogūno gabalėlius, kubeliais pjaustytą kumpį, stambiai tarkuotą sūrį, atsargiai išmaišykite.

Keksiukų formas patepkite sviestu arba aliejumi, į kiekvieną įkrėskite šiek tiek tešlos (užpildykite maždaug tris ketvirtadalius formos, nes tešla pakils). Pašaukite keksiukus į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 20 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar iškepė.

Skanaus!