REIKĖS:

200 g cukraus;

200 g sviesto;

500 g miltų;

1 a.š. kepimo miltelių;

1/2 a.š. druskos;

1/2 a.š. cinamono;

1 kiaušinio;

4 v.š. vandens;

400 g jūsų mėgstamos uogienės (kuo rūgštesnė, tuo geriau).

GAMINIMAS:

Miltus sumaišykite su cukrumi, kepimo milteliais, druska, cinamonu ir sviestu. Į masę įmuškite kiaušinį, įpilkite 3 šaukštus vandens ir viską gerai išmaišykite. Suspaudus trupinius tarp delnų, jie turi sulipti, bet trinant tarp pirštų vėl sutrupėti. Daugiau kaip puse tešlos padenkite kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą. Ant tešlos dėkite uogienę, o ant  likusią tešlos dalį. Pyragą kepkite apie 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje, kol viršus švelniai paruduos. Skanaus!