Knarksite, jei prisikirsite sočiai per vakarienę, jei pažeistas kvėpavimas, jei netaisyklingai gulėsite.

Taigi bandome kapstytis drauge iš to nevalingo įpročio, kuris neduoda ramybės partneriui ir mums pačioms. jei neknarkiate, o miegate su knarkiančiuoju, pakiškite jam šiuos patarimus... arba geresnę pagalvę.

Taisyklingai gulėkite

Jei pastebėjote, tai žmogus pradeda knarkti tik tuomet, kai būna tam tikroje padėtyje, pavyzdžiui, ant nugaros. Kad to išvengtumėte, miegokite ant šono ir lovoje, kurios galvūgalis paaukštintas (pakeltas). Tokia padėtis neleidžia netinkamai įsitaisyti liežuviui burnoje, nosies ir gerklės gleivės irgi neužkemša kvėpavimo takų – knarkimas sumažėja arba visai pradingsta.

Venkite didelių ir prikimštų pagalvių – nuo jų pečiai nuslysta, galva nulinksta, taigi knarkimas padidėja. Geriau keiskite tą pampušką į mažą, suplotą pagalvėlę.

Jei lova be specialaus paaukštinimo, po čiužiniu padėkite volelį.

Miegoti eikite tuščiu skrandžiu: nuo vakarienės turi praeiti nemažiau kaip 3 valandos. O kad užmigtumėte greičiau ir kiečiau, prieš miegą išgerkite šiek tiek šilto pieno su medumi. Migdomųjų vaistų gerti nepatariame – jie tik sustiprina knarkimą.

Alkoholio vartojimas prieš miegą irgi nebus geras dalykas: knarkimas sustiprės, knarkti gali pradėti netgi tie, kurie paprastai miega ramiai ir tyliai. O jei gersite alkoholį, tai tik likus ne mažiaus kaip 4 valandoms iki nakties poilsio.

Kvėpuokite grynu oru

Visuomet miegokite vėsiame kambaryje, būkite pravėrusi orlaidę – tai ne tik pagerina miego kokybę, bet ir sumažina knarkimą.
Taip pat knarkimui kelią užkirsite, jei prieš miegą trumpai pasivaikščiosite lauke: pasivaikščiojimai pašalina per dieną susikaupusį stresą, pagerina plaučių darbą ir iš tikrųjų padeda užmigti greitai bei giliai.

Pasikonsultuokite dėl priemonių gerklei

Jei žmogus knarkia, gydytojai gali išrašyti purškiklių, lašelių, kurie palengvina kvėpavimą, stimuliuoja gerklės raumenis. Jie sudrėkina kvėpavimo takų gleivinę, pašalina sudirgimus, vibraciją. Juos reikia vartoti prieš miegą arba jei gerklėje jaučiamas sausumas. Tačiau šios priemonės gali sukelti priklausomybę ir taip prarasti gydomąsias savybes. Tokiu atveju dėl knarkimo bei jo gydymo geriausia pasitarti su gydytoju.

Darykite kvėpavimo pratimus

Jei knarkimo forma lengva, kartais padeda gana paprasti pratimai. Rekomenduojama tarti raidę „Y“, išsišiepiant bei įtempiant gerklės ir kaklo raumenis. Kartokite šį pratimą 25-30 kartų ryte ir vakare. Rezultatas jau gali būti pastebimas (tai yra negirdimas) jau po poros savaičių.

Pasivaikščiojimų gryname ore metu rekomenduojame kvėpuoti švilpiant. Atloškite pečius, išvėpkite trūkčiodamos orą, o įkvėpkite su švilpimu. Paskui vėl pakartokite. Šie pratimai stiprina reikalingus raumenis ir silpnina knarkimą.

Atsikratyk knarkimo su švilpimu!