Pavasarį odai kaip ir visam organizmui trūksta vitaminų ir drėgmės. Nakčiai geriausia rinktis maitinamąjį kremą, o dienai drėkinamąjį – atvirkščiai nei buvome įpratę daryti žiemą. Taip pat odą rekomenduotina dažniau pašveisti švelniu šveitikliu, nes pavasarį reikia išjudinti odos ląsteles, paskatinti jas atsinaujinti.

Kūno odos priežiūra

Pavasarinį šveitiklį kūnui pasigaminti iš tiesų nesunku. Pavyzdžiui, į paprastai naudojamą šveitiklį reiktų papildomai įlašinti arba natūraliai spaustų citrusinių vaisių sulčių arba citrusinių vaisių eterinių aliejų (žinoma, jei tik nėra alergijos citrusams). Toks šveitiklis suteiks odai energijos. Taip pat į pavasarinį šveitiklį galite įberti tonizuojančiai veikiančių prieskonių – kardamono ar cinamono. Tiesa, po labai ne daug, kad nesudirgintumėte odos.

Šveitiklį kūnui galite pasigaminti iš namie esančių produktų:

1 šaukšto jūros druskos (arba kitos smulkios druskos);
Pusės šaukšto alyvuogių aliejaus;
Pusės šaukšto medaus;
Žiūpsnelio malto cinamono ir kardamono;
1 šaukšto citrinos sulčių (arba 3 lašų greipfrutų eterinio aliejaus).

Šį šveitiklį sunaudokite šviežią. Be to, galite interpretuoti ir druską keisti ruduoju cukrumi (jį reiktų permalti kavamale, kad šveičiamasis poveikis būtų švelnesnis), o alyvuogių aliejų pakeisti, pavyzdžiui, kokosų aliejumi.

Veido odos priežiūra

Veidui reiktų rinktis švelnesnio poveikio šveitiklius. Nors lauke jau žymiai šilčiau, pavasarinis vėjas dar šaltokas ir oda gali sureaguoti itin jautriai, jei per smarkiai ir dažnai nuo jos šveisite senąsias ląsteles.

Veido odos šveitikliui pasigaminti užteks maltų avižų, sumaišytų su pienu (sausai odai) arba kefyru (riebiai).

Veido odą pavasarį taip pat būtų gerai palepinti kauke su moliu ir vaisiais arba uogomis. Puikiai veiks kaukė su spanguolėmis ir natūraliu jogurtu, juose yra daug natūralių rūgščių skatinančių odos atsinaujinimą ir senųjų ląstelių pasišalinimą. Vietoj šviežių spanguolių galima naudoti šaldytas.

Kaukei naudokite: šaukštą šaldytų spanguolių, šaukštą natūralus jogurto be priedų, šaukštą baltojo ir žaliojo molio.