Neištvėriau ir močiutės paklausiau nuostabiojo kugelio recepto. Pasirodo, viskas daug paprasčiau nei aš maniau. Tereikės kelių produktų, kad visos šeimos skrandžius palepintumėte šiuo tradiciniu lietuvišku bulvių patiekalu. 

REIKĖS (močiutė sakė, kad tokio kugelio užteks 4 žmonėms):

6–7 vidutinių bulvių;

2 svogūnų;

maltų juodųjų pipirų;

žiupsnio druskos;

1 kiaušinio;

200 ml pieno;

2 šaukštų majonezo;

aliejaus formai patepti.

GAMINIMAS:

Bulves ir svogūną sutarkuokite (jei susikaups labai daug vandens, nuspauskite). Pieną užvirinkite ir juo nuplikykite bulves. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų, įmaišykite du šaukštus majonezo.

Kepimo formą patepkite aliejumi. Supilkite visą masę. Kepkite apie 40–50 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Aišku, jei kugelis plonas, užteks ir pusvalandžio, tačiau močiutė patarė daryti kuo storesnį. 

Jei nebijote papildomų kalorijų (močiutė sakė, kad seniau niekas dėl jų nesibaimino ir drąsiai viską valgė), kugelį valgykite su grietinės, sviesto, šoninės bei svogūnų padažu. Neįtikėtinai gardu ir sotu. Skanaus!