Visos norime būti grakščios ir liaunos, todėl ne viena laikomės įvairiausių dietų, tačiau reiktų atkreipti dėmesį į kelis vyraujančius mitus, kurie gali sugriauti jūsų planus atsikratyti nereikalingų kilogramų.

Riešutai sveikas užkandis, todėl valgysiu jų daugiau.

Riešutai yra puikus baltymų, ląstelienos, įvairių vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis. Jie yra ypač svarbūs širdies stiprinimui.
Riešutai yra puikus omega-3 riebalų rūgščių ir vitamino E šaltinis, tačiau jie turi labai daug kalorijų. Visi riešutuose esantys riebalai, ir gerieji, ir blogieji, viename grame turi 9 kalorijas.
Jei jūs laikotės dietos, nevertėtų užkandžiauti riešutais - jais nesudėtinga persivalgyti. Vietoj to, naudokite skaldytus riešutus salotose ar troškiniuose.

Visi angliavandeniai yra dietos priešai.

Įvairių tipų angliavandeniai turi skirtingą poveikį organizmui. Kompleksiniai angliavandeniai, kurių gausu duonoje, bulvėse, ryžiuose ar makaronuose yra virškinami lėčiau, negu paprasti angliavandeniai, kurie gaunami su cukrumi.

Saldūs produktai greitai padidina cukraus kiekį kraujyje. Tačiau kai organizmas pasisavima reikalingą cukraus kiekį, perteklius keliauja ant klubų, šlaunų ir pilvuko... o tuomet, vėl norime kažko saldaus.
Tai užburtas ratas, todėl reiktų vengti saldžiųjų angliavandenių. Kompleksiniai angliavandeniai padeda pasisotinti ilgesniam laikui, todėl jie mums suteikia daugiau energijos ir yra mažiau kenksmingi kūno linijoms.

Vitaminas C yra puikus antioksidantas, todėl vartosiu jo daugiau.

Organizmui kiekvieną dieną reikia vitaminų ir mineralų, atlikti įvairioms medžiagų apykaitos funkcijoms. Antioksidantas vitaminas C apsaugo organizmą nuo laisvųjų radikalų žalos, todėl yra labai reikalingas. Tačiau daugiau ne visada reiškia geriau!
Laikantis dietų, dažnai pasitaiko, jog pradedamas jausti nuovargis, gali nusilpti imuninė sistema, todėl rekomenduojama vartoti vitaminą C. Tačiau per didelis vitamino C kiekis gali sukelti inkstų akmenligę. Esant visavertei mitybai šio vitamino pakankamai gaunama su maistu. Jo yra vaisiuose ir daržovėse, net bulvių porcija jūsų organizmą aprūpins vitamino C dienos norma.

Todėl jei valgote įvairų maistą ir dar papildomai vartosite vitamino C, galite jo ir perdozuoti. Vitamino C perdozavimas gali sukelti viduriavimą, skrandžio skausmą, pykinimą.

Sėkmingai numesiu svorio atsisakiusi riebalų.

Laikantis dietos, svarbus ne tik bendras kalorijų skaičius bet ir tai, kiek pasirinktame maiste yra riebalų. Tuo atveju, kai jūsų maiste nėra pakankamai organizmui reikalingų medžiagų, rizikuojate pakenkti sau. Štai kodėl nepatariama dietos metu visiškai atsisakyti riebalų. Per visą dieną vartojamo maisto sudėtyje turėtų būti bent 20-30 procentų riebalų.

Jei negausite riebalų iš maisto, tai organizmas pats pradės kaupti savo turimas riebalų atsargas. Pavyzdžiui, jei kasdien suvalgysite po vieną kilogramą cukraus, greitai pastebėsite, kad priaugote svorio, nors cukrus neturi nė gramo riebalų! Taigi, net ir tada, kai nesuvalgote nė gramo riebalų, galite net ir nutukti.

Negalima valgyti prieš miegą.

Daugelis galvoja, kad valgant vėlai vakare gana sparčiai priaugama svorio. Iš tikrųjų viskas priklauso nuo to, ką jūs valgote ir kokiais kiekiais. Jei jaučiate didelį alkį, geriau savęs nekankinti, o suvalgyti pavyzdžiui troškintų daržovių ar gabalėlį žuvies. Stiprus alkis, kaip ir didelis persivalgymas prieš miegą trikdo jūsų ramų poilsį, todėl atsikelsite neišsimiegojusi.