Ir, žinoma, pelningai parduoti. Bent jau pramogų pasaulyje veikia tokios negailestingos taisyklės. Tikėdama savimi ir savo tiesa, motina su šeima iš Kijevo (jame Milla ir gimė) išsikėlė į Los Andželą, pradėjo dukrą vedžioti į modelių atrankas, griežtai kontroliavo kiekvieną jos žingsnį, neleido linksmintis vakarėliuose, turėti artimų draugų, veltui gaišti laiką tuštybėms (jos nuomone). 

Milla pateisino mamos lūkesčius: devynerių jau filmavosi televizijoje, o po dvejų metų ji tapo ryškiu jaunu modeliu, žinomu visoje Amerikoje. 1986 metais Millos veidas puošė penkiolikos žurnalų viršelius...

O paskui viskas slydo kaip per sviestą: pažintis su režisieriumi Lucu Bessonu pakylėjo Millą iki pasaulinio ryškumo žvaigždės  „Penktasis elementas" buvo ta juosta, kurioje M. Jovovich atskleidė savo kovinius gabumus. Ji kovėsi kaip Bruce'as Lee savo jaunystės metais...

Nuotr. AOP

Millos Jovovich (30 m.) plastikos ir gracijos paslaptis paprasta  prieš „Penktąjį elementą" jį pusmetį paskyrė taikvando studijoms, kasdien treniruodamasi po 56 valandas. Žinoma, tokį krūvį kažin ar būtų pakėlusi, jei nebūtų visą savo gyvenimą sportavusi klube, plaukiojusi baseine ir bėgiojusi rytais.

„Absoliutus blogis"  Millos veiksmo filmų epopėjos pradžia. 2012 metais planuojama penktoji šio filmo dalis, kuri be Millos vaidinamos herojės Alice jau neįsivaizduojama.

Įdomiausia, kad aktorė nesinaudoja dublerių paslaugomis, visus triukus atlieka pati. Kartą jai teko net įsiminti kovinių veiksmų seką iš 800 judesių, kuriuos reikėjo atlikti tiksliai ir efektingai.

Bet Milla lieka Milla. Net sužinojusi apie savo nėštumą („Absoliutaus blogio" režisierius yra Millos vyras Paulas Andersonas), ji nenutraukė filmavimosi. Išsigandusį vyrą ji sugebėjo nuraminti, kad darbas  savotiška terapija. Nes filmuodamasi ji jaučiasi laiminga, o tai gerai veikia ir kūdikio sveikatą.

Tačiau pabaigusi filmą, ji atsipalaidavo ir priaugo net 30 kilogramų! Aktorė pasakojo žurnalistams, kad pirmą kartą per savo gyvenimą ji valgė viską, ko geidė organizmas: spurgas, bandeles, tortus, riestainius...

Todėl net pagimdžiusi dukterį Milla svėrė netoli 90 kilogramų. Kad susigrąžintų prarastas formas, M. Jovovich pradėjo laikytis garsaus Holivudo dietologo Harley Pasternako sudarytos dietos. Žinoma, ji ją derino drauge su fiziniais pratimais bei griežta dienotvarke.

Nuotr. AOP

Millos Jovovich dieta

Pusryčiai: kelių grūdų košė ir žalioji arbata.

Ankstyvi priešpiečiai: 50 g sūrio (neriebus), obuolys, mineralinis vanduo.

Priešpiečiai: daržovių salotos su vištos krūtinėle, paplotėlis, mineralinis vanduo.

Pietūs: kalakutiena su virtomis garuose daržovėmis, mineralinis vanduo.

Vakarienė: virta garuose lašiša (ar kita raudona žuvis), rudieji ryžiai, žalioji arbata.

Toks pasitaisymo kompleksas buvo itin veiksmingas: dar 2008 metais per 2 mėnesius Milla atsikratė 30 kilogramų! Nuo tada ji itin rūpinosi savo figūra. Dabar 39 metų aktorė sveria apie 52 kilogramus (nors atrodo dar plonesnė). Gal jai pats metas sustoti ir pasidžiaugti tobula figūra?