Šįkart ant mūsų stalo  burokėliai. Sakyčiau, dabar jie išgyvena renesansą, nebėra vien būrų maistas. Burokėlių karpačio, burokėlių padažas, įvairiausių salotų sudėtinė dalis... Garsiausi pasaulio restoranai burokėlius įtraukia į savo valgiaraštį.

Dietologai juos rekomenduoja, kai reikia pakelti hemoglobino lygį organizme ar išvalyti kraują. Burokėliai dera su brinza, ožkos sūriu, riešutais bei balzamiko actu.

REIKĖS:

500 g šviežių burokėlių,

1 vidutinio svogūno.

MARINATUI:

350 ml vandens,

150 ml acto (9 proc.),

75 ml medaus,

1 nubraukto šaukštelio druskos,

1 lauro lapelio,

2 kvapiųjų pipirų žirnelių,

5 juodųjų pipirų žirnelių.

GAMINIMAS:

Išvirkite arba iškepkite orkaitėje burokėlius. Apliekite šaltu vandeniu ir nulupkite. Burokėlius supjaustykite šiaudeliais, svogūną  pusžiedžiais. Sudėkite daržoves į stiklainius.

Visus marinatui skirtus ingredientus sudėkite į puodą, užpilkite nurodytu kiekiu vandens, užvirkite. Atvėsinkite ir marinatu užliekite burokėlius. Stiklainius užsukite ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 24 valandoms.