Ar teko girdėti, kad mankšta padidina lytinį potraukį, ar tai yra tiesa? Pastebėjote, kad besimylint ištvermė sumažėja ir, nepriklausomai nuo lytinio akto trukmės, galite atlaikyti tik misionieriaus poziciją? Kokie pratimai rekomenduojami, kad išlaikytumėte aktyvų seksualinį gyvenimą?

Nėra geresnio būdo pažadinti jūsų lytinį potraukį nei didinant jūsų seksualinę ištvermę ir aktyvumą, o tai pasiekiama į jūsų kasdieninį gyvenimą įtraukiant reguliarius fizinius pratimus. Priversti savo kūną judėti – galingas vaistas. Jūs ne tik suaktyvinsite savo hormonus, atsikratysite streso, pagerinsite kraujotaką ir padidinsite savo fizinę jėgą. Ko gero, emocinė ir dvasinė nauda bus net labiau stimuliuojanti – mankšta skatina mūsų pasitikėjimą ir galimybę išlikti.

Galbūt tiesioginė reguliaraus mankštinimosi, siekiant sukurti aktyvų seksualinį gyvenimą, nauda yra tai, kad besimankštindama jūs pažadinate savo kūną. Besimankštindama jūs užmezgate ryšį su savo kūnu, girdite savo širdies plakimą krūtinėje, jaučiate prakaitą, tekantį jūsų veidu, stengiatės išjudinti raumenis, kuriuos pamiršote turinti. Energijos ir gyvybės pojūtis kūne – nubudusiame ir dirbančiame – yra labai seksualu. Jaučiatės seksualesnė, kai jūsų kūnas yra stiprus bei lankstus, ir būtent tokį kūno įvaizdį jūs atsinešate į miegamąjį, o tai visiškai kitaip paveikia jūsų susijaudinimą.

Kokie pratimai galėtų padėti mūsų seksualiniame gyvenime?

Mankštinimasis paskatina endorfinų gamybą (tai yra hormonai, dėl kurių kūnas jaučiasi gerai). Tai taip pat padidina ir testosterono lygį, kuris yra vienas iš tikrų, natūralių kūne esančių afrodiziakų tiek pas vyrus, tiek ir pas moteris. Mankšta yra vienas iš geriausių ir natūraliausių mechanizmų, padidinančių testosterono lygį. Todėl nenuostabu, kad ištyrus 30000 penkiasdešimties metų ir vyresnių vyrų, paaiškėjo, kad nuolatinė energinga mankšta yra susijusi su trisdešimčia procentų mažesne erekcijos sutrikimų rizika, palyginus su nesimankštinančiais vyrais.

Pratimai širdžiai

Aistringas seksas priverčia jūsų širdį plakti žymiai greičiau ir taip pat kaip energingi pratimai stimuliuoja simpatinę nervų sistemą, kuri padidina širdies ritmą ir kraujo spaudimą. Reguliarios aerobikos treniruotės, pavyzdžiui, bėgiojimas, važinėjimas dviračiu, plaukimas ar tiesiog greitas vaikščiojimas, padės jūsų širdžiai išlikti pačiame jėgų žydėjime ir pasiruošti siautuliui lovoje. Nesenai atlikti tyrimai parodė, kad moterys, kurios erotinį filmą žiūrėjo praėjus 20 minučių po treniruočių, jautėsi labiau sujaudintos ir į jų genitalijas sutekėjo daugiau kraujo, nei kontrolinė grupė moterų, kurios žiūrėjo tą patį filmą prieš tai nesimankštinusios. Kai jaučiame, kad mūsų kūnas dirba, štai čia ir prasideda tikrasis įsiaudrinimas.

Stuburo stiprinimas

Pilateso mankšta – tai sinonimas stipriam stuburui. Jos dėka pažįstate kiekvieną savo raumenį, išmokstate juos valdyti ir jausti. Šią mankštą meilės ekspertai rekomenduoja visoms, kenčiančioms stuburo skausmus. O skausmas – vienas pagrindinių trukdžių kokybiškam meilės aktui. Pilateso mankštos metu taip pat išmoksite kontroliuoti bei sustiprinsite savo dubens ir klubų raumenis, kas garantuos nepamirštamus įspūdžius lovoje.

Raumenys

Net paprasčiausi atsispaudimai, pritūpimai ar svorių kilnojimas gali įtakoti jūsų seksualinį gyvenimą. Stipresni raumenys – tai didesnė ištvermė lovoje ir mažesnė traumų tikimybė. Be to, kai jaučiamės fiziškai stipresnės mes labiau savimi pasitikime ir kartu stiprėjame psichologiškai.

Lankstumas

Lankstumas – savybė, kuri praverčia tiek lovoje, tiek gyvenime. Sugebėjimas atpalaiduoti raumenyse susikaupusią įtampą – laimingo gyvenimo metafora. Sugebėjimas išlaikyti „tempiančias“ pozas, išlavinti nugaros, pilvo ir dubens raumenis, palengvina seksualinį kontaktą. Kūno tempimo pratimai mus moko atsiverti ir atsipalaiduoti. 10 minučių, skirtų tempimo pratimams, gali priversti sužydėti jūsų libido.