Metuose turime tik vieną progą, kada galime pasidžiaugti kalėdiniais žaisliukais, jais verta puošti ne tik eglutę, bet ir kitas namų interjero detales.  

Jei kasdien vengiame blizgučių ir akį rėžiančių spalvų, tai per Kalėdas jų namuose turi būti kuo daugiau.

Nuotr. „Marks & Spencer“

Aišku, paprasčiausia žaisliukus nusipirkti parduotuvėje, pasirinkimas tikrai jūsų nenuvils, tačiau daug jaukiau ir šilčiau namuose bus tuo atveju, jei dekoracijas pasigaminsite pačios. Neribokite savo fantazijos, eglutę gali puošti patys įvairiausi žaisliukai: mediniai, medžiaginiai, nerti, megzti, iš popieriaus ir t.t.

Nuotr. Shutterstock

Idėja – iš spalvingų žaisliukų galite sukonstruoti labai stilingą vainiką, kuris papuoš jūsų namų duris ar sienas.

Nuotr. „IKEA“

Jaukumo, šilumos, elegancijos ir romantikos namams suteiks žvakės. Tegul jos puošia jūsų vakarienės stalą, palanges, kitas namų vietas. Rinkitės kvapnias žvakes. Imbiero, mandarinų, meduolių, gvazdikėlių ir kiti aromatai namams suteiks saldaus aromato. Žmogų tokie kvapai veikia labai teigiamai, suteikia energijos, leidžia atsipalaiduoti ir primena, kad šventės jau visai netoli. 

Nuotr. „Marks & Spencer“

Dekoracijos gali būti ir labai skanios. Namus papuoš meduolių namelis, kurio kepimas ir dekoravimas taps labai smagia pramoga visai šeimai. 

Nuotr. Shutterstock

Meduoliai-figūrėlės gali tapti eglutės puošmenomis, kurias vėliau galėsite suvalgyti. Na, o aromatas, kuris pasklinda visuose namuose, kai orkaitėje čirška gardieji sausainiai, žadina šventinę nuotaiką.

Nuotr. Shutterstock

Nenorite namų apkrauti blizgučiais ir didelėmis dekoracijomis, tačiau jaukumo labai trokštate? Paprasta – jums būtina įsigyti labai linksmą, šventiškai dekoruotą puodelį: su žiemos vaizdais, kalėdiniais personažais ir pan. O jei puodelyje garuos saldi kakava, kalėdinė nuotaika garantuota!

Nuotr. „Marks & Spencer“

Stilingai dekoruotas puodelis – tai ir puiki dovana. Kaip jai suteikti originalumo ir kalėdinės nuotaikos? Puodelį paruoškite maloniam vakarui! Įpilkite visko, ko prireiks kakavai arba arbatai (aišku, tik ne vandens). 

Nuotr. „C&D Style“

Neįtikėtina, kiek daug gali spalvos. Jei Kalėdas primenančiomis spalvomis papuošite savo virtuvės rakandus, rinksitės tokių atspalvių patalynę, lyg ir labai daug pastangų nedėdami namuose jausite šventinę dvasią.

Nuotr. „IKEA“

Atsibodo nyki siena, kuriai trūksta žaismingumo ir šventinio spalvingumo? Labai paprasta ją dekoruoti: sukabinkite įvairiausių žaisliukų (galite juos dėlioti tokia forma, kad atrodytų lyg eglutė). 

Nuotr. „Marks & Spencer“