Iškepto steiko negalima iš karto pjaustyti, kol jis dar karštas, antraip labai greitai išbėga sultys ir mėsa sausėja. Geriau padėti jį į pašildytą lėkštę ir palaikyti, kad truputį atauštų, būtų šiltas, o ne deginantis. Va tuomet ir galima pateikti, su kepta bulve, daržovėmis, keptais grybais ir pan.

Reikės:

jautienos išpjovos didkepsniui (galima nusipirkti supjaustytomis porcijomis),
grūstų
juodųjų pipirų,
druskos,
šlakelio alyvuogių
aliejaus,
sviesto (nebūtina).

Gaminimas. Susiraskite storą ketaus keptuvę ar kitokią storesnę keptuvę. Įkaitinkite keptuvę ant aukštos ugnies, tuomet įpilkite šlakelį aliejaus ir laukite, kol šis įkais. Kai keptuvė įkais dėkite į ją mėsos gabalus. Kepkite po 2-3 minutes kiekvieną pusę. Kepimo laikas priklauso nuo mėsos storio. Jokiu būdu nevartykite, – padėkite ant keptuvės ir kentėkite dvi minutes, tada apverskite. Apkepusiąją dalį pabarstykite druska ir grūstais juodaisiais pipirais. Ar dar gabalėlį sviestuko uždedu ant iškepusios pusės, kad sulčių daugiau būtų.

Apskrudintą mėsą suvyniokite į kepimo foliją ir palikite pabręsti penkias minutes.

Patiekite su mėgstamomis salotomis.

Skanaus!