Geriausias būdas to išvengti - raumenų stiprinimas mankštinant problemines vietas. Čia pateikiame geriausius ir veiksmingiausius pratimus kojoms, kurie tonizuos jūsų kūną ir užkirs kelią apelsino žievelės efekto atsiradimui ar paryškėjimui.

Jeigu reguliariai atliksite bent 3-4 pratimus iš visų 6, greitai pastebėsite rezultatus. Štai lipimą laiptais praktikuoju jau 3 mėnesius, tačiau priverstiniu būdų, nes liftas sugedo... Su visais kaimynais labai nekantriai laukiame, kol bus įrengtas naujas. Kadangi gyvenu 9 aukšte, mankšta gaunasi tikrai nebloga, bet vietoj keiksmų, stengiuosi džiaugtis dailėjančiomis šlaunimis ir sėdmenimis.

Taigi, mielosios - prie darbo!

Gilūs įtūpstai

Įtūpstai stiprina jūsų viršutinius šlaunų ir sėdmenų raumenis, todėl tai vienas efektingiausių pratimų norinčioms išvengti celiulito arba sumažinti jo padarinius.

Atsistokite, kojos pečių plotyje. Atlikite įtūpstą su dešine koja. Pirma leiskitės ant pėdos kulno, o paskui permeskite svorį ant visos pėdos ir pamažu leiskitės lenkdamos priekinę koją, kol galinės keliu beveik sieksite grindis. Kurį laiką pabūkite tokioje pozoje ir kartokite pratimą kita koja, taip 10 - 12 kartų viena koja, o paskui kita.

Lipimas laiptais

Jei turite laiptus savo namuose ar laiptinėje, tai yra viskas ko jums reikia, kad galėtumėte atlikti šį pratimą. Tai dar vienas efektyvus šlaunis stangrinantis pratimas. Geriausius rezultatus pasieksite tada, jei kopsite iš karto per du laiptelius. Jei yra galimybė, užlipti ir nulipti laiptais turėtumėte po 5 - 10 minučių per dieną.

Pritūpimai

Tai vienas geriausių pratimų kojoms, padedantis atsikratyti riebalų nuo šlaunų. Stovėkite tiesiai pėdas laikydamos lygiagrečiai su pečiais. Sulenkite kelius ir leiskitės žemyn, t.y. palengva pritūpkite. Nugarą laikykite tiesiai ir pabūkite tokioje padėtyje kelias sekundes, tada grįžkite į pradinę padėtį ir pratimą kartokite 10 kartų.

Kojų kėlimas

Šis pratimas taip pat yra labai efektyvus. Jį daryti gana paprasta ir jam nereikia jokio inventoriaus. Atsiklaupkite ant kelių, alkūnes padėkite ant žemės. Lėtai tieskite dešinę koją į orą ir lėtai sugrąžinkite ją į pirminę padėtį. Vėliau tą patį darykite ir kaire koja.

Šokdynė

Šokinėjant dirba visi kojų raumenys, taip pat gerėja koordinacija. Tai tikrai smagus ir lengvas būdas padailinti kūno linijas, todėl marš į artimiausią žaislų parduotuvę ieškoti šokdynės. Beje, šis pratimas puikiai stiprina širdį, tik nepersistenkite.

Bėgimas

Lengvas bėgimas ristele yra ypač efektyvus būdas suvirtinti kojų ir sėdmenų raumenis. O geriausia tai, kad bėgiodamos deginate riebalus ir nuo kitų kūno dalių, todėl reguliarios treniruotės gali padėti sutvirtinti visą kūną.