Alternatyva cukrui

Cukrus laikomas tuščioms kalorijomis, sveikatai jis niekaip nėra naudingas, o svoris nuo saldumynų tikrai gali padidėti. Medus – puiki cukraus alternatyva. Jis nepadarys sveikatai žalos, nepridės kilogramų. Medu saldus ir kur kas skanesnis už įprastą cukrų. Tiesą sakant, vis daugiau žmonių vietoje cukraus ima vartoti medų.

Medus – vitaminų, mineralų ir maistingų medžiagų šaltinis

Meduje gausu mineralų, vitaminų ir maistingų medžiagų, kurių reikia organizmui. Ypač meduje daug kalio, geležies, fosforo, natrio, kalcio ir cinko. Jame taip pat yra niacino, B grupės vitaminų, vitamino C ir riboflavino, ląstelienos, vandens ir baltymų – viso to reikia, norint išlaikyti pastovų, ne per didelį svorį.

JEI NORITE SULIEKNĖTI

Medus su šiltu vandeniu

Nesunaudoti riebalai organizme virsta papildomais kilogramais. Medus padeda mobilizuoti riebalų sankaupas. Kad paspartintumėte šį procesą, sumaišykite šaukštą medaus su šaukštu šilto vandens. Šį mišinį gerkite kasdien iš ryto, dar nieko nevalgę – tada tikrai sulieknėsite. Medus suvartotas su šiltu vandeniu išvalo iš organizmo toksinus.

Medus su citrinos sultimis

Meduje yra dviejų amino rūgščių, taip pat įvairių mineralų ir vitaminų – visa reguliuoja medžiagų apykaitą. Kai medžiagų apykaita pakankamai sparti, sparčiai vyksta ir šalinimas, o riebalai lengvai verčiami energija. Citrinos sultys stimuliuoja gliutationo funkcionavimą, o šis yra svarbiausias antioksidantas, skatinantis detoksifikaciją, o tuo pačiu lieknėjimą. Šaukštą žaliųjų citrinų sulčių sumaišykite su šaukštu medaus. Galite įpilti šilto vandens.

Cinamonas su medumi

Kai sumaišysite cinamoną su šiltu vandeniu ir medumi, būsite jau pusiaukelėje į sulieknėjimą. Taigi šaukštą medaus sumaišykite su šaukštu cinamono ir įdėkite į stiklinę šilto vandens. Išgerkite ryte, dar nieko nevalgę.