Šokoladinis pyragas su apelsinų nata - tinklaraščio zaidziamevirtuve.blogspot.com autorės kūrinys, kurį neseniai išbandžiau ir likau labai sužavėta.
Gaminimas užtrunka vos 15 minučių, o rezultatas neįtikėtai sėkmingas. Jei retsykiais mėgstate pasmaližiauti, primigtinai rekomenduoju išbandyti šios šokoladinės pagundos receptą!

REIKĖS:

170 g juodojo šokolado;

2 apelsinų;

170 g sviesto;

150 g cukraus;

4 didelių kiaušinių;

400 g maltų migdolų.

Apelsininiam glajui:

100 g šokolado;

50 g sviesto;

50 ml apelsinų sulčių;

30 ml romo.

GAMINIMAS:

Kepimui naudojama 23 cm pločio forma, išklota kepimo popieriumi.
Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą. Nutarkuokite apelsinų žievelės geltonąjį sluoksnį. Minkštą sviestą plakite kartu su cukrumi ir žievelėmis 2–3 minutes.
Nuolat plakant po vieną įmuškite kiaušinius, po to – įmaišykite maltus migdolus.
Supilkite nekarštą šokoladą ir atsargiai išmaišykite.
Kepkite 45 minutes iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje.
Išimkite iš orkaitės, kelias minutes palaikykite formoje, po to išimkite ir palaikykite 15 minučių (kol atvės).

Glajaus gaminimas:

Ištirpinkite šokoladą su sviestu, po to įmaišykite sultis ir romą.
Iškepusį ir atvėsusį pyragą apliekite glajumi, apelsinų skiltelės ant viršaus nebūtinos, bet atrodo puikiai ir suteikia rūgštelės. 

Skanaus!

Nuotr. zaidziamevirtuve.blogspot.com