Tai tinklaraščio zaidziamevirtuve.blogspot.com autorės kūrinys, kurį vakar išbandžiau. Nuostabus desertas, kuriam sunku atsispirti. Paprastas, neapkrautas keisčiausiomis sudedamosiomis dalimis, greitai pagaminamas ir dvelkiantis prabanga, kurios norisi, jei pyragą kepate svarbios šventės proga.

REIKĖS:

1,5 pakelio sausainių „Gaidelis“;

70 g sviesto;

800 g sūrio „Philadelphia“;

100 g riebios grietinės;

4 kiaušinių trynių;

1 šaukštas krakmolo;

150 g miltelinio cukraus;

1 vanilės ankšties.

GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinkite iki 170°C. Formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Sausainius sutrupinkite, sviestą ištirpinkite ir viską gerai išmaišykite. Sausainių masę sudėkite į formą ir labai gerai prispauskite. Kepkite 10-12 minučių. Palikite, kad atauštų.

Sūrį sumaišykite su grietine ir tryniais (reikia ne plakti, o maišyti). Miltelinį cukrų persijokite kartu su krakmolu. Vanilės ankštį išskobkite ir sudėkite į sūrio masę. Labai lėtai maišant suberkite krakmolą su cukrumi. Sūrio masę sukrėskite ant pakepto pagrindo. Orkaitę įkaitintinkite iki 190 °C. Formą su pyragu apvyniokite aliuminio folija ir įstatykite į kitą didesnę formą, pripildytą karšto vandens. 

Kepti 45 minutes - viduriukas turi būti dar šiek tiek minkštas. Pyragą valandą palaikykite, kol atšals. Jei norite, sūrio pyragą galite dekoruoti šokoladu. Skanaus!