Jų galite rasti prekybos centruose arba užsiauginti namuose. Daigintų ankštinių sudėtyje kelis kartus padaugėja vitamino C, E ir visų B grupės vitaminų. Mineralų, fermentų ir maistinių skaidulų santykis yra labai geras, be to, nedaug kalorijų.

Salotos su ridikėliais

Reikės:
2 pomidorų,
4-5 ridikėlių,
saujelės daigintų ridikėlių
salotų lapų,
avokado,
vištienos filė,
alyvuogių aliejaus,
prieskonių,
acto.

Gaminimas. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apkepinkite alyvuogių aliejuje. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais. Avokadą nulupkite, išimkite kauliuką ir susmulkinkite nedideliais kubeliais. Viską sumaišykite paskaninkite prieskoniais ir užpilkite acto padažu. Skanaus!

Daržovių salotos su daigais

Reikės:
1 avokado,
1 nedidelio agurko,
1pomidoro,
saujelė lapinių salotų,
saujelės daigintos liucernos,
jogurtinio padažo.

Gaminimas. Daržoves supjaustykite norimo dydžio kubeliais. Sluoksniais dėkite į salotinę. Viršutinis sluoksnis daigintos liucernos. Pagardinkite jogurtiniu padažu. Padažą gaminu taip: sumaišau du šaukštus natūralaus jogurto, du šaukštus alyvuogių aliejaus, pusę šaukštelio ciberžolės ir ant peilio galo keturių pipirų mišinio. Galima dar įberti truputėlį druskos. Viską gerai išmaišyti ir užpilti ant salotų.

Skanaus!