Taip dažniausiai atrodome, kai įtemptai žiūrime į kompiuterio monitorių, knygą, žurnalą ar telefoną.

O be šių dalykų turbūt nei viena nebeištveriame nei dienos.

Taigi, nenuostabu, kad ilgainiui tokia veido mimika „sustingsta" ir užsitvirtina ant mūsų veido raukšlių pavidalu.

Puikiai žinome, kad sėdimas darbas prie kompiuterių nėra naudingas mūsų laikysenai, tačiau tai daro ne ką mažesnę žalą ir mūsų veido raumenims. Ilgos valandos, praleistos palinkus prie kompiuterio ir įdėmiai spoksant į jį trumpina kaklo raumenis. Dėl šios priežasties apatinė žandikaulio linija susmunka žemyn, taip išbalansuodama įprastas veido raumenų pozicijas. Taip pat skatina raukšlių formavimąsi kaktoje ir aplink akis.

Tačiau nereikia pulti pirkti brangių kremų, mesti darbą ar registruotis pas plastikos chirurgą. Siūlome patikrintą būdą - veido joga. Ji, kaip ir kūno joga, padeda atsipalaiduoti raumenims, tačiau tuo pačiu juos ir stiprina. Reguliariai atlikdamos veido jogos pratimus, galėsite džiaugtis lygesne oda ir išraiškingesne veido mimika. Aktorės Gwyneth Paltrow ir Jennifer Aniston jau kelis metus praktikuoja šį „sportą" ir viešai jį giria. Akivaizdu, kad ketvirtą dešimtį perkopusioms gražuolėms šios treniruotės tikrai padeda. Todėl rekomenduojame pabandyti ir jums.

Pratimas akių sričiai

Šis pratimas gerina minties aiškumą, ilsina akis, mažina raukšlelių ir patinimų.

Rodomaisiais pirštais palengva atitraukite viršutinius abiejų akių vokus, tuo pat metu stenkitės užmerkti akis, priešindamiesi pirštų judesiams. Pratimas turėtų trukti dvi-tris sekundes, atlikite penkis- septynis kartus.

Tuomet panašiai patempkite apatinį voką, pabandykite raumenų pastangomis nugalėti piršto pasipriešinimą ir užmerkti akis. Pratimas turėtų trukti dvi-tris sekundes, atlikite penkis- septynis kartus. Tuomet lengvai paspauskite pirštais akies obuolį. Pratimo pabaigoje užsimerkite penkioms sekundėms.

Pratimas lūpoms

Pabandykite suspausti ir „susukti" į vidų lūpas, palaikykite jas tokioje padėtyje, įtempę raumenis. Tuomet „susukite" lūpas į priekį. Atpalaiduokite ir pakartokite kelis kartus, kol pajusite šilumą. Tai pagerina šypseną, mažina nervinę įtampą, suteikia lūpoms ryškumo.

Pratimas skruostams ir smakrui

Įkvėpkite, iškvėpdami sudėkite lūpas vamzdeliu, lyg norėtumėte kažką pabučiuoti. Sulaikykite lūpas tokioje padėtyje kelias sekundes, tuomet atpalaiduokite. Pakartokite ne mažiau kaip 10-15 kartų. Tai patempia skruostus ir pasmakrę, pagerina veido ovalą, suteikia pasitikėjimo.

Pratimas kaklui

Giliai įkvėpkite, įkvėpimo metu išsproginkite akis ir labai plačiai atverkite burną, lyg jus kažkas labai nustebino. Tuomet apnuoginkite dantis lyg šypsodamiesi, sulaikykite tokią padėtį tris-penkias sekundes. Tuomet iškvėpdami suspauskite lūpas. Pratimą reikia pakartoti ne mažiau kaip šešis-dešimt kartų. Jis padės patempti kaklo raumenis ir pašalinti antrąjį pagurklį, padės mąstyti pozityviai.