Pirkdama aš pasirenku plonų lapų nedidelį kopūstą, dažniausiai to užtenka 15 balandėlių pagaminti. Žiūriu, kad kopūsto lapai prie koto būtų mažiau susiraukšlėję, o lapų viršūnės natūraliai blizgėtų. Tokių kopūstų lapai lankstūs ir neplyšta į juos vyniojant įdarą.
Labai skanu su grietine ir virtomis bulvėmis.

Reikės:
1 kopūsto,
400 g kiaulienos faršo,
0,5 šaukštelio druskos,
1 mažo svogūno,
0,5 stiklinės ryžių kruopų,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
0,25 šaukštelio juodųjų pipirų žirnelių,
kiaulienos prieskonių.

Gaminimas.  Išverkite ryžius. Nupjaukite kopūsto kotą. Kopūstą virkite aukštame puode 5–10 minučių, kol viršutiniai lapai atsiskirs nuo gūžės. Juos nuimkite, vėl virkite, kol atsiskirs kiti lapai, šiuos vėl nuimkite ir taip toliau, kol atsiskirs visi lapai. Sumaišykite maltą mėsą, ryžius,
smulkiai supjaustytus svogūnus ir prieskonius. Masė turėtų būti gana tiršta. Storiausią kopūstlapio vietą išpjaukite, uždėkite įdaro ir suvyniokite.

Balandėlius sudėkite į skardą, ant kiekvieno užlašinkite šiek tiek aliejaus ir užberkite truputį druskos. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad balandėliai būtų pusiau apsemti, ir troškinkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (ją prieš tai įkaitinę) 30 minučių. Tada įpilkite šiek tiek vandens, įdėkite grietinės, uždenkite folija ir troškinkite dar 30 minučių.

Skanaus!