Norint reguliuoti savo svorį, reikia mokėti sveikai ir taisyklingai maitintis. Maisto produktai turi būti jūsų organizmo vaistas ir jokiu būdu ne nuodas. Supratus, kad šiek tiek apsileidome ir kūno linijos jau nebe tokios, kokios buvo septyniolikos, mes turime iš savo mitybos raciono išbraukti tam tikrus produktus, o tai nuliūdins ir išgąsdins bet kurį smaližių. Saldumynai, pasak ekspertų, žmones dažnai veikia taip, kaip narkotikas, todėl atsisakyti to gali tapti itin sunku. Mokantys tinkamai sureguliuoti savo mitybą supranta, kad svarbiausia yra tik mokėti šį ir tą pakeisti. 

Jei jau suskubote susigriebti savo svorio metimui ar kūno linijų tobulinimui ir jau spėjote susapnuoti apie metą, kai jūs mėgaujatės desertais, norime jūsų svajones paversti realybe. Pristatome alternatyvius, sveikus ir itin gardžius desertus, sveikos gyvensenos naujokams:

Paprasta ir skanu – bananų iš riešutų sviesto užtepėlės. Supjaustykite bananą griežinėliais ir plonai aptepkite pamėgtu riešutų sviestu. Migdolų, anakardžių ar žemės riešutų – pagal jūsų pasirinkimą. Per dieną patartina suvalgyti 10 tokių griežinėlių.

Vasaros salotos – sutarkuokite 1 obuolį, 1 morką, įspauskite pusę apelsino. Saldžiai gaivu! Na, o norint sušvelninti skonį, neprašausite įdėję šaukštelį natūralaus jogurto. Tokiomis salotomis mane vaikystėje lepindavo močiutė.

0 % riebumo jogurtas, 1/3 arbat. šaukštelio medaus ir 3 smulkiai pjaustytos šviežios braškės. Saldus, kreminis, braškinis skanėstas. Tik priminėme. Dėkoti nereikia.

Ar kada bandėte greipfrutą apkepti orkaitėje? Supjausčius plonais griežinėliais ir plonai aptepus medumi, pašaukite greipfrutus dešimčiai minučių į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. 

Šokoladas? O kaip be jo! Tik be abejo, juodas. Jis praturtintas antioksidantais ir taip pat padeda atminčiai. Pašildykite jį dubenėlyje ant verdančio vandens ir merkite šviežias braškes, bananus ar vynuoges... Na na na, tik neįsismarkuokite. Gero turi būti po nedaug.

Skanūs desertai ir jų idėjos jums bus tik paskatinimas. Kuo daugiau sportuosite, tuo skaniau galėsite pasilepinti. Vasara jau visai čia pat, o iki maudynių sezono mums liko mažiau nei 2 mėnesiai, todėl sureguliavus mitybą ir įtraukus sportą, jūs dar turite laiko pasiruošti pritrenkti paplūdimio publiką su savo dailia ir stangria figūra. Per savaitę sveiku būdu numetus 1 kg svorio, iki vasaros jums dar pavyks atsikratyti 5 kg.   

Kokie mano mėgstamiausi desertai? 

Daugiau motyvuojančių idėjų bei sporto ir mitybos patarimų rasite Karolinos „Sveikos gyvensenos dienoraštis“, spauskite ČIA