Ne viena draugė skundžiasi, jog greta visų kitų problemų turi problemiškas rankas. Dėl suglebusių raumenų, riebalų rinkelių (ar karolių) ties pažastimis ir elastingumą praradusios odos daugelis moterų kompleksuoja nešioti drabužius be rankovių.

Skirtingai nei vyriškus bicepsus demonstruojanti Madonna, dainininkė Beyonce išlaiko pusiausvyrą - jos rankos ir raumeningos, ir moteriškai atrodančios. Siūlome ir jums išbandyti Beyonce rekomenduojamus pratimus, kurie padės sustangrinti rankas.

Atsispaudimai

Be šio pratimo turbūt neįsivaizduojama nei viena rankų raumenų stiprinimui skirta mankšta.

Dažnai moterys turi silpnus žasto raumenis (pakėlus sulenktą ranką į priekį, jie kabo atpalaiduoti). Norėdamos juos sutvirtinti, pabandykite daryti atsispaudimus. Atsigulkite ant pilvo, kojas sulenkite, kad į grindis remtumėtės tik keliais, delnais remkitės į grindis prie pat krūtinės, alkūnėmis suspauskite šonus. Įtraukusi pilvą ir įtempusi sėdmenis, ištieskite rankas, padėkite delną taip, kad jis būtų tiesiai po krūtine. Įkvėpdamos lenkiate rankas ir leidžiatės žemyn, išlaikydamos tiesų kūną tiek, kad krūtine pasiektumėte delnus, visą laiką alkūnėmis „spaudžiate" šonus. Iškvėpdamos ištieskite rankas. Pratimą kartokite tiek kartų, kiek pajėgsite. Tai tikrai sunkus pratimas, todėl nenusivilkite, jei pradžioje pasiseks padaryti vos keletą pakartojimų.

Svarmenys

Kitas efektyvus būdas, padėsiantis sutvirtinti ir padailinti rankas - svarmenų kilnojimas. Žinoma, iš karto tikrai nerekomenduojama pradėti sportuoti, užsidėjus didelius svorius. Geriausias pratimas yra paimti vieną svarmenį abiem rankomis, ištiesti virš galvos ir per alkūnes lenkiant lėtai kilnoti žemyn aukštyn. Vėliau palaipsniui galite didinti svorius. Jei neturite svarmenų, vietoj jų galite naudoti vandens buteliukus.

Tricepsų stiprinimas

Šis pratimas itin efektyviai tirpto riebalų rinkeles ties pažastimis. Atsineškite kėdę arba suoliuką. Atsisukite į kėdę nugara, pritūpkite, padėkite ant kėdės delnus, kojas ištieskite, kulnais atsiremdamos į grindis. Leiskite savo dubenį žemyn, o, tiesdamos rankas, kelkite jį į viršų. Kuo didesnis dubens nuleidimas, tuo didesnė apkrova rankoms - geresnis rezultatas.

Rūpinkitės savo oda

Visi žinom, kad krentant svoriui dažnai būna taip, kad oda nespėja trauktis, na, ir su amžiumi elastingumas šiek tiek sumažėja. Todėl odai reikia šiek tiek padėti. Išbandykite natūralų kūno šveitiklį - kavos tirščius sumaišykite su citrinų sultimis ir sukamaisiais judesiais šveiskite rankų bei pažastų odą. Oda taps stangresnė ir žymiai švelnesnė.