Šiandien šokėjas Avokadas šokdins dvi panelytes - skumbrę, gražgarstę, o trečias šokis bus netradicinės orientacijos - su nektarinu. Oi, ir dar kumpiu!.. Klausykit, lėkštėje jau visa orgija. Salotos su pavasario (laukiamo) polėkiu.

Smaginamės virtuvėje ir smaginame savo bei mylimų žmonių skrandį.

*** Avokado ir skumbrės POLKA

Reikės:
300 g skumbrės (šalto rūkymo),
2 avokadų,
2 ilgų agurkų,
5 krapų šakelių,
1 citrinos sulčių,
150 g grietinės,
druskos,
baltų maltų pipirų.

Gaminimas. Skumbrę nulupkite, pašalinkite kaulus ir supjaustykite juostelėmis. Agurkus irgi nulupkite, perpjaukite išilgai, pašalinkite sėkliukes ir supjaustykite pusžiedžiais.
Avokado minkštimą supjaustykite tokio dydžio gabaliukais, kaip agurkus. Padažas paprastas: grietinę sumaišykite su citrinos sultimis, įberkite druskos, pipirų.

Ant lėkštės išdėliokite avokadus ir agurkus, užpilkite padažu, o ant viršaus dėkite žuvies gabaliukus. Papuoškite smulkintais krapais.

*** Avokado ir gražgarstės TANGO

Reikės:
saujelės kedro riešutų,
100 g gražgarsčių,
1 šaukštelio citrinos sulčių,
1 avokado,
0,5 gūžės salotų,
8 vyšninių pomidorų.

Padažui:
50 g anakardžių,
125 ml vištienos sultinio,
1 šaukštelio sojos padažo,
juodų maltų pipirų,
1 šaukštelio medaus.

Gaminimas.
Paruoškite padažą. Anakardžius apkepinkite ant sausos keptuvės 5 minutes, nuolat pamaišydamos. Plaktuve susmulkinkite riešutus, nesustodamos supilkite sultinį, sojų padažą, įdėkite medaus šaukštelį. Pagardinkite pipirais.

Tada gražgarstes ir salotas nuplaukite, nusausinkite. Salotų lapus grubiai suplėšykite, pomidoriukus perpjaukite pusiau. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką. Minkštimą išgremžkite, supjaustykite gabaliukais ir apšlakstykite citrinos sultimis.

Debenėlyje sumaišykite salotas, gražgarstes, avokadą ir pomidorus. Užliekite padažu, ant viršaus pabarstykite kedro riešutų.

*** Avokado ir kumpio su nektarinu KLUMPAKOJIS

Reikės:
3 nektarinų,
250 g rūkyto (vytinto) kumpio,
120 g salotų lapų,
1 avokado.

Padažui:
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
kelių baziliko lapelių,
1 šaukšto balto vyno acto.

Gaminimas. Avokado ir nektarinų minkštimą supjaustykite griežinėliais (pusžiedžiais). Kumpį supjaustykite juostelėmis.

Paruoškite padažą. Baziliko lapelius susmulkinkite. Juos bei vyno actą dėkite į alyvuogių aliejų ir šiek tiek paplakite.

Salotų lapus išdėliokite ant lėkštės, ant viršaus dėkite nektarinus, avokadą ir kumpį. Užpilkite padažo ir valgykite.