Mėgstu patiekalus, su kuriais nereikia terliotis. Trys valandos, praleistos virtuvėje, man atrodo savižudybė. Net jei per tą laiką galiu kokį filmą pažiūrėti ar gėles palaistyti, vis tiek tas smegenyse įjungtas virtuvinis budėjimo režimas mane erzina.

Šeima jau žino, kad vieną kartą per mėnesį galiu kuistis virtuvėje. Štai tada puodų dangčiai kilnojasi nuo mano fantazijos ir kulinarinių užmojų.

Gerai, kad šitam patiekalui laiko reikės visai nedaug. Tik mėsos marinavimas truks valandą, o visa kita  juokų darbas.

REIKĖS:

  • 4 vištos krūtinėlių,
  • 4 didelių rūkyto kumpio griežinėlių,
  • 1 citrinos žievelės,
  • 8 džiovintų abrikosų arba persikų,
  • 6 šaukštų margarino,
  • žirnelių,
  • morkų,
  • žalumynų (baziliko, petražolių, saliero),
  • druskos,
  • cukraus,
  • pipirų.

GAMINIMAS:

Sutarkuotą citrinos žievelę sumaišyti su 4 šaukštais margarino. Vištos krūtinėles nuplauti, nusausinti, aptepti margarinu ir valandai padėti į šaldytuvą, kad marinuotųsi.

Morkas nuskusti, supjaustyti šiaudeliais ir 6 minutes troškinti keptuvėje su likusiu margarinu. Sudėti žirnelius (galima ir šaldytus, bet geriausia švieži), pasūdyti, įberti žiupsnį cukraus ir troškinti viską dar 6 minutes.

Nuo krūtinėlių nugramdyti margariną, ant kiekvienos uždėti po žiupsnį smulkintų šviežių žalumynų (arba džiovintų prieskonių), džiovintų abrikosų/persikų, pabarstyti pipirų ir suvynioti į kumpio griežinėlį.

Suktinukus iš abiejų pusių apkepti ir apie 10 minučių troškinti (toje pačioje keptuvėje, užvožus dangtį).

Krūtinėles patiekti ir valgyti su troškintomis daržovėmis arba orkaitėje keptomis bulvytėmis. Labai tinka ir pievagrybių padažas. Skanaus!

Nuotr. Shutterstock