Pasidalinsiu nuostabiai paprastu, bet tikrai skanaus patiekalo receptu. Mėgstat mėsą? Jeigu taip, tai patiekalo paprastumas jus nustebins. Receptas toks paprastas, kad, galima sakyti, nėra jokio recepto. Yra tiesiog paruošimas.

Reikės:
1 kg jautienos kumpio,
1 svogūno,
0,5 l tamsaus alaus,
1 citrinos,
100 g garstyčių,
1 šaukštelio kmynų.

Gaminimas. Svogūną susmulkinkite ir sumaišykite su garstyčiomis - šiuo marinatu įtrinkite gabalais supjaustytą jautieną. Palikite apie 30-40 min. pabūti (geriausia nakčiai).

Pamarinuotą jautieną iš pradžių apkepkite keptuvėje, kol šiek tiek apskrus. Paskui įdėkite į gilią skardą, įpilkite alaus, pabarstykite kmynais ir tarkuota citrinos žievele. Šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, ir kepkite apie valandą: kai medinis pagaliukas jau lengvai lįs į mėsą, kepsnys bus iškepęs.

Skanaus!