Marija Antuanetė 

Prancūzijos karalienė lepinosi veido kauke, kuri buvo tokia populiari, kad kai kurios prancūzės ją vis dar naudoja. Ingredientai? Du arbatiniai šaukšteliai konjako, 1/3 puodelio pieno miltelių, vieno kiaušinio baltymas ir vienos citrinos sultys. Konjakas stimuliuoja kraujo apykaitą ir sutraukia poras, o kiaušinio baltymas atgaivina odą. Pieno rūgštis skaido riebalus, kurie laiko negyvas odos ląsteles ant paviršiaus, o citrinų rūgštis nuvalo negyvas ląsteles nuo paviršiaus.

Nuotr. Vida Press

Karalienė Elžbieta I

Elžbietos eroje daugelio kosmetikos priemonių buvo vengiama, nes buvo manoma, kad jos blokuoja gerąją energiją. Ironiška, jog buvo madinga išblyškusi oda, todėl norint sukurti taip garbinamą blyškumo įvaizdį, buvo naudojami švinas ir arsenikas. (Tuo metu žmonės nežinojo, kad šios medžiagos yra nuodingos – tiesiogiai blokuojančios gerus dalykus ir suteikiančios blogųjų).

Karalienė Elžbieta I dažnai darydavosi baltą makiažą, kad palaikytų savo „Nekaltosios Karalienės“ įvaizdį. Populiariausias grožio produktas buvo švino baltalas – baltojo švino ir acto mišinys. Kadangi tuo laiku buvo labai madingos aukštos kaktos, tad aristokratija (įskaitant ir Karalienę) išpešiodavo plaukų augimo liniją, kad sukurtų dar aukštesnės kaktos įvaizdį.

Karalienė Viktorija

Britų monarchė apsisaugodavo nuo blogų kvapų kvėpindama savo pirštines rožių aliejumi.

Nuotr. Vida Press

Karalienė Elžbieta II

Karalienė yra didelė lūpų dažų gerbėja, o jos mėgstamiausi – Clarins firmos. Ji netgi užsisakė lūpų dažų atspalvį, kuris derėtų prie jos karūnavimo mantijos 1952 ceremonijos metu. Švelnus raudonai-melsvas atspalvis buvo pavadintas „Balmoralio lūpdažiu“ – tai jos Škotiškosios rezidencijos pavadinimas. Meilė spalvoms nedingo iki šiol – Karalienė dažnai pastebima besidažanti lūpas viešai.

Nuotr. Vida Press

Monako Princesė Grace Kelly 

Aktorė tapusi princese itin pedantiškai naudodavo rankų kremą ir sakydavo, kad būtent rankos pirmosios išduoda žmogaus amžių.

Princesė Diana

Makiažo specialistė Mary Greenwell, 1991 metais pradėjusi dirbti su princese Diana, pasakoja, jog po to, kai ji įkalbėjo princesę nebenaudoti žydro pieštuko akims („žydrų akių nereikėtų ryškinti žydru pieštuku ar šešėliais“), ši pakeitė savo kasdieninius įpročius, kad jos veidas atrodytų puikiai.

„Diana viską darė su saiku. Ji atsisakė alkoholio, tad jos oda buvo tobula“. Diana niekada neišeidavo iš namų, nepadažiusi blakstienų tušu. M. Greenwell sako: „Aš visada ją mokiau, kad būtinai pasidažytų ir blakstienų šaknis!“ 

Nuotr. AFP/Scanpix

Kembridžo kunigaikštienė Kate Middletone

Naujoji kunigaikštienė turi begalę grožio paslapčių, tačiau vieną iš priemonių, kurią naudoja Kate Middleton, galima nusipirkti vaistinėje! Jos drėkinamasis kremas – Nivea. Kalbama, kad ji perka šį drėkinantį kremą, kuris kainuoja apie 6 eurus. Kita privaloma jos grožio priemonė – erškėtuogių aliejus. Manoma, kad natūralus aliejus padeda kovoti su raukšlelėmis.

Nuotr. AFP/Scanpix

Graikijos princesė Marie-Olympia 

Graikijos kronprincesės Marie-Chantal (kurios tėvas yra amerikietis milijardierius ir buriavimo čempionas Robertas Warrenas Milleris) aštuoniolikmetė duktė pasidalino paslaptimi, kas padeda jai skaniai kvepėti: „Aš nesikvepinu, naudoju kompanijos Philosophy kūno kremą“.

Nuotr. Vida Press