Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųskite programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

„Tikslai, kuriais degate – dalykai, kuriuos iš tikrųjų norite nuveikti – teikia kur kas daugiau pasitenkinimo“, – teigia knygos „Better Than Perfect“ autorė Elizabeth Lombardo. Štai kodėl į įkvepiantį planų šiems metams sąrašą reikia įtraukti keliones, draugus ir kitus malonius dalykus. Išbandykite visa tai vieną mėnesį ir pamatysite, kad norėsis to ištisus metus!

Leiskitės į atostogas be jokios palydos

Jeigu kada nors svajojote apie atostogas vienumoje, dabar pats metas šią svajonę įgyvendinti. Booking.com apklausos duomenys rodo, kad pusė moterų prisipažįsta, jog noras atostogauti vienoms yra gerokai stipresnis nei prieš penkerius metus. Daugiau kaip 60 procentų respondenčių tvirtina, kad keliaudamos be palydos jaučiasi žvalesnės. „Mūsų užimtuose ir streso kupinuose gyvenimuose didžiausia prabanga yra turėti laisvo laiko sau, – aiškina E. Lombardo. – Keliaudami vieni galite suprasti, kas jums svarbu ir kas jums suteikia džiaugsmą“. Todėl drąsiai ryžkitės pažinti naujus miestus ir tai atvers jums naują pasaulį bei pažadins kūrybiškumą.

Įvaldykite prisitraukimus prie skersinio

Į interneto paieškos laukelį įveskite žodžius „moteris“ ir „prisitraukimai“ ir netrukus aptiksite keistą gandą, kad dailiosios lyties atstovės nesutvertos šiam sudėtingam viršutinės kūno dalies judesiui. Šio gando ištakos slypi dvylikos metų senumo tyrime, kuris atskleidė, esą net po ilgų treniruočių moterys gali padaryti vos vieną prisitraukimą. Trenerė Allyson Goble iš „BodyTribe Fitness“ Sakramente (Kalifornijos valstija) su tuo sutikti nenori. Ji sugeba atlikti šešis prisitraukimus ir to išmokė nemažai moterų.

Užsiregistruokite bėgimo varžyboms

Nesvarbu, esate pradedantysis ar jau šios srities veteranas – dalyvauti lenktynėse tiesiog nuostabu. „Kai kerti finišo liniją, jauti pasitenkinimą ir pasididžiavimą, tai išties galingas jausmas“, – teigia E. Lombardo. Taip pat ši veikla stiprina širdį. Tyrimo duomenimis, vos 50 minučių ir net mažiau per savaitę nubėgantys žmonės miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų 41 procentu rečiau nei tie, kurie nebėgioja.

Nustatykite darbo pabaigos laiką ir laikykitės jo

Jau septynios vakaro, o jūs vis dar dirbate. Metas atsistoti ir keliauti namo! „Aukštos kokybės darbas yra kur kas vertingesnis už tiesiog buvimą biure“, – teigia karjeros ekspertė ir knygos „Blind Spots“ autorė Alexandra Levit. Pasak jos, jeigu paliksite biurą tada, kai patys nusprendžiate, tai suteiks pojūtį, kad patys kontroliuojate situaciją ir pasiųs žinutę aplinkiniams, kad jūsų gyvenimas nesibaigia vien darbu. Be to, tai gerai ne tik jūsų protui, bet ir kūnui. Moksliškai įrodyta, kad dėl ilgų darbo valandų iškyla didesnė depresijos grėsmė. Kitas tyrimas atskleidė, kad kasdien dirbant po keturias valandas viršvalandžių širdies ligų rizika išauga net 60 procentų.

Atsijunkite nuo interneto ir grįžkite į gamtą

Ryte puolate tikrinti elektroninio pašto, „Instagram“ paskyros ir naršyti naujienų portaluose dar net neišlipę iš lovos? Verčiau išjunkite internetą ir išeikite nusipirkti laikraščio. „Aš primygtinai rekomenduoju praleisti mažiau laiko prie elektronikos ir daugiau būti natūralioje šviesoje lauke, – sako Majamyje esančio „Pritikin Longevity Center“ Moterų sveikatos ir šeimos medicinos skyriaus vadovė Danine Fruge. – Mes sukurti tam, kad sąveikautume su aplinka. Šviesa labai svarbi hormonų, kurie veikia miego ciklą, metabolizmą ir energiją, reguliavimui“. Moksliškai įrodyta, kad dėl natūralios šviesos stygiaus didėja netgi nutukimo pavojus.

Atnaujinkite santykius su senu draugu

Negalėtumėte gyventi be dabartinių draugų, tačiau kas nutiko su..? „Seno draugo susiradimas prilygsta susitikimui su senuoju savimi. Šis žmogus prisimena jus tokį, kokio galbūt neprisimena niekas kitas, todėl gali suprasti jus taip, kaip nemoka niekas iš naujesnių draugų“, – įsitikinusi knygos „The Friendship Fix“ autorė Andrea Bonior. Susitikimas su kažkuo iš praeities gali padėti suprasti, kodėl jūsų ryšiai nutrūko ir kaip viską atitaisyti, jeigu išsiskyrėte bloguoju.

Susitvarkykite savo finansus

Atidarote piniginę ir su siaubu suvokiate, kad iš prieš dvi dienas bankomate išgrynintos šimtinės teliko dvidešimties banknotas. Tai yra problema, apie kurią finansų guru sako: „Žinokite, kur dingsta pinigai“.

„Jeigu pinigus leisite neapgalvotai, negalėsite apgalvotai taupyti. Tai blogai, nes bus sunku pasiekti didelių tikslų, tokių kaip susimokėti už namą ar naują mašiną“, – įspėja finansų patarėja ir knygos „Financial Intimacy“ autorė Jacquette Timmons. Ekspertė įspėja, kad jeigu išleisite daugiau nei galima, nesuvesite balanso.

Sunku net patikėti, kad tai gali paveikti ne tik jūsų finansinę situaciją, bet ir... liemens apimtį. Tyrimas rodo, kad finansinių problemų turinčios moterys dažniau turi antsvorio. Mokslininkai daro prielaidą, kad taip gali būti dėl su tuo susijusios įtampos, kuri trukdo moterims laikytis sveikos gyvensenos įpročių, tokių kaip mankšta, reguliarus valgymas ir pakankamas miegas.