Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųskite programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųskite programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Mano gyvenime skirtingu periodu svoris labai keitėsi. Tikiu, kad tam įtakos turėjo tai, kad sportavau  žaidžiau tinklinį. Taigi, paauglystėje aš buvau labai liekna, pamenu, kad 13-os metų mano ūgis buvo 165 cm, o svėriau vos 38 kilogramus. Tačiau taip jau formavosi mano kūnas, kad metams bėgant stambėjau ir gana smarkiai. 

18 metų dar atrodžiau dailiai, mano sudėjimas buvo proporcingas: ūgis  176 cm, o svoris  63 kg. Būtent nuo tada mano svoris pradėjo kisti lyg amerikietiški kalniukai. Atėjo toks metas, kai priaugau iki 83 kg... Tokios apimtys manęs nebetenkino, jaučiausi stambi, todėl išbandžiau įvairiausių dietų, sportuodavau, bet svoris tik didėjo.

2010 metais man buvo vos 25 metai, o tada jau svėriau 8588 kg, tačiau tai nebuvo maksimumas, kurį pasiekiau dar po kelių metų. 2013 metų sausio mėnesį priaugau iki 94 kg. Nors esu aukšta moteris, tačiau toks vyriškas svoris mane varė į neviltį. Esu ryžtinga bei užsispyrusi, tad supratau, kad privalau susiimti ir pradėti keisti savo gyvenimo būdą.

Asmeninio albumo nuotr. (Alma 2013 metų birželio mėnesį, tuomet ji svėrė 94 kg)

Pokyčiai prasidėjo nuo 2013 metų liepos mėnesio. Viskas nebuvo taip lengva, kaip gali pasirodyti. Pradžioje 94 kg nejudėjo nei pirmyn, nei atgal. Kasdien sportuodavau, laikiausi sveikos mitybos principų, net badavau... tačiau rezultato nesimatė. 

Tuo metu išgyvenau skaudų smūgį asmeniniame gyvenime ir patyriau didelį stresą, taip per porą savaičių nukrito 9 kg... Svėriau 85 kg. Greitai pastebėjau, kad darausi lieknesnė, lengvesnė ir laimingesnė. Supratau, kad dabar yra puiki proga pakeisti savo figūrą. Taip pat reikėjo kažkuo užsiimti, kad greičiau pasimirštų visi išgyvenimai. 

Nusprendžiau skrupulingai sekti savo maistą. Atsisakiau bulvių, duonos, saldumynų, mėgstamų kebabų ir kito greitojo maisto. Liko tik mėsa (kiauliena, vištiena, jautiena, triušiena), bet ją valgiau visokią: ir keptą, ir troškintą, ir virtą. Manau, kad laikui bėgant susitraukė skrandis, ir tiek daug maisto nebetilpo, tad natūraliai ir porcijos vis mažėjo. Kasdien valgiau dideles porcijas daržovių, bet be majonezo ar grietinės, o tiesiog su alyvuogių aliejumi, taip pat nustojau vartoti padažus. Dažnai valgydavau vaisius ir, kas svarbiausia, kasdien būtinai išgerdavau po 2 litrus vandens (maždaug 8 normalias stiklines).

Aišku, didinau ir savo fizinį aktyvumą. Kasdien darydavau po kelias serijas atsilenkimų. Pamažu didinau jų skaičių. 

Asmeninio albumo nuotr. (2013 metų spalio mėn.)

Dėl pasikeitusios mitybos ir aktyvesnio gyvenimo 2013 metų lapkričio pradžioje svėriau tik 75 kg... Na, gyvenimas nestovi vietoje ir 2014 metų kovą sužinojau, kad laukiuosi. Vasario 14  dieną mano mažyliui jau bus 3 mėnesiai. 

Trečią–ketvirtą nėštumo mėnesį mane labai pykino, todėl pradėjo kristi svoris, bet nuo šešto  nėštumo mėnesio viskas susitvarkė ir svoris proporcingai pradėjo didėti. Viso nėštumo metu priaugau tiek, kad gimdymo dieną (2014 metų lapkritį) svėriau 93,8 kg. Likimo ironija, nes būtent tiek svėriau, kai kovojau su antsvoriu. Natūralu, juk nėštumo metu valgiau viską, ko norėjau. 

Asmeninio albumo nuotr. (Alma 2014 m. lapkričio mėnesį  8 nėštumo mėnuo)

Pagimdžiau 4,230 kg svorio ir 58 cm ūgio berniuką. Ketvirtą dieną po gimdymo svėriau svėriau 83 kg. Kai vaikeliui buvo vos mėnuo, svoris nukrito iki 78 kg. 

Šiuo metu sveriu 7576 kg, o valgau ir sausainius, ir šokoladą. Labai laukiu, kada galėsiu vėl sportuoti, bet ne todėl, jog norėčiau mesti svorį, o tiesiog svajoju sustiprinti raumenis ir susigrąžinti tvirtą kūną. 

Dabar esu patenkinta savo išvaizda, turiu sveiką sūnų ir esu laiminga mama. Nežinau, kaip ateityje keisis mano svoris, bet stengsiuosi prisižiūrėti, kad daugiau niekada netektų verkti į save žiūrint veidrodyje. 

Asmeninio albumo nuotr. (Istorijos herojė taip atrodo šiandien)

Mums svarbios jūsų istorijos ir patirtys kovojant su antsvoriu. Jei ir jums pavyko sulieknėti, laukiame jūsų laiškų (geriausia su nuotraukomis) el. paštu: info@5braskes.lt