Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Šiuos patarimus pavadinome auksiniai, nes visi puikiai juos žino, tačiau kartais pamiršta, nes per stipriai pasineria į buitį, darbus ir kitus kasdienius rūpesčius. Jei jais pasinaudosite, tikėtina, kad jūsų kūnu dažniau bėgios šiurpuliukai, o veidą puoš šypsena.

Pristatome 20 patarimų, kuriuos turėtų įsidėmėti poros, norinčios sutvirtinti santykius. 

1. Stenkitės kuo daugiau laiko pralesti kartu, bet ne tik tvarkantis namų ar skaičiuojant komunalinių paslaugų sąskaitas, bet ir pramogaujant. Suraskite bendrą hobį, kuris jus vienytų. 

2. Stenkitės daugiau laiko praleisti su mylimuoju, o ne prie televizoriaus ar kompiuterio. Kai esate kartu, tai ir skirkite vienas kitam kuo daugiau dėmesio: kalbėkitės, juokitės, svajokite, kurkite ateities planus. Pokalbius pradėkite nuo to, ko nori jūsų partneris, o ne be sustojimo pliurpkite apie save (tai ypač aktualu moterims!). 

3. Ar pusryčiai tapo nuobodžia ir pilka kasdienybės dalis? Palepinkite ir nustebinkite savo mylimą žmogų nuo pat ryto, pavyzdžiui, patiekite jam maistą tiesiai į lovą. 

4. Neatsiribokite nuo artimų žmonių: draugų, kolegų ir šeimos. Organizuokite smagias vakarienes, vakarėlius, nevenkite apsilankyti pas kitus. 

5. Tobuli santykiai  tai sunkus ir kruopštus darbas. Nepalikite visko likimui ar dar kažkam, pakreipkite viską norima linkme. Nevenkite skaityti psichologinius straipsnius ir knygas apie šeimos puoselėjimą, lankyti kursus, pasitarti su patikimais žmonėmis. 

6. Sakote, kad romantiški poelgiai brangiai kainuoja? Melas! Labai paprastas būdas nustebinti jums svarbų žmogų  ant vonios veidrodžio, šaldytuvo, kompiuterio ekrano ar pan. priklijuoti lipnų lapelį su gražiais žodžiais ar tiesiog nuoširdžiu prisipažinimu: aš tave myliu. Kitas variantas  romantiškas laiškas, kuriame išsakyti visi gražiausi žodžiai, pavyzdžiui, už ką vertinate savo žmogų. 

7. Nekritikuokite ir nekaltinkite savo vyro ar žmonos, stenkitės gražiais ir neįžeidžiančiais žodžiais kalbėti apie tai, kas jums svarbu.

8. Kartu kurkite tikslus ir jų drauge siekite. Jei jie išsiskirs, palaikykite mylimo žmogaus troškimus. 

9. Į santykius neįsileiskite pykčio, pakelto tono ir kitų blogų emocijų. Santykiai pradeda griūti nuo tos akimirkos, kai prasideda keiksmai, įžeidinėjimai ir nuoskaudos, kurių jau niekada nepavyks pamiršti. 

Nuotr. Shutterstock

10. Seksas, seksas, seksas... Jis įkaitins ir sustiprins kiekvienos poros santykius. Mėgaukitės vienas kitu, tegul medaus mėnuo niekada nesibaigia!

11. Pamilkite vienas kito pomėgius. Vyras dievina sportą? Drauge su juo pažiūrėkite varžymas. Jūsų dama trokšta aplankyti kuo daugiau spektaklių? Padovanokite jai bilietus! Aišku, būtina pasilikti vienos asmeniniai erdvei. 

12. Jei konfliktai šeimoje vyksta dėl buitinių nesutarimų, sudarykite sąrašą: vyro darbai ir moters darbai. Tai šeimoje atsiras tvarka ir didesnis noras vienas kitam padėti. 

13. Net jei labai pavargote po ilgos darbo dienos, susikaupkite, susiimkite ir nuveikite drauge kažką smagaus. Kiurksodami lovoje neįžiebsite ugnelės santykiuose. 

14. Nekelkite savo antrajai pusei nepagrįsto pavydo. Jei norite daugiau dėmesio, geriau jo tiesiog paprašykite ar išsakykite, ko jums trūksta, o ne kurkite intrigas. 

15. Saugokite savo poros paslaptis, nepasakokite visų smulkmenų draugams ir tėvams. 

16. Atminkite, pirmiausia rūpinkitės santykiais su mylimuoju, o tik po to imkitės buities ir kitų darbų. Tikriausiai visi puikiai žinote posakį, kad žmogus savo rankose žongliruoja penkiais rutuliukais: darbas, šeima, sveikata, draugai ir principai. Vieną dieną žmogus supranta, kad darbas  guminis kamuoliukas. Jei leisi jam nukristi, jis atšoks. Bet kiti keturi kamuoliukai yra stikliniai. 

17. Būkite nuoširdūs, empatiški ir išklausantys. Ištesėkite duotus pažadus, nes būtent nusivylimai ir veda tiesiai į santykių krizę. Žinote, kad jūsų mylimasis apie kažką svajoja? Išpildykite jo norą. 

Nuotr. Shutterstock

18. Elkitės neprognozuojamai ir romantiškai: suorganizuokite savaitgalio kelionę, išvyką į gamtą, pasivaikščiojimą parke ir t.t. Teigiamos emocijos labai vienija žmones. 

19. Kartais verta mylimą žmogų nustebinti dovanėle: gėlėmis, saldumynais, trokštamu daiktu. Taip paprasta, bet labai veiksminga.

20. Niekada nekelkite balso prieš savo mylimą žmogų. Meilė yra švelni, o ne grubi ir baiminanti.