GRYNAS.lt linki ilgo ir sveiko gyvenimo, todėl pristato vaizdo siužetų seriją „Ilgo gyvenimo mokykla“. Siužetai padės susiorientuoti manija virtusiame sveiko gyvenimo kulte.

Čia naudingus ir protingus patarimus dalina treneriai, jogos meistrai, dietologai, meditacijos guru ir ilgaamžiai senoliai.

Ketvirtoje ilgo gyvenimo mokyklos pamokoje siūlome panagrinėti meditacijos pradžiamokslį. Tolimųjų Rytų kultūrose priimtina meditacijos praktika vis labiau populiarėja mūsų šalyje. Daugelis apie šią dvasinio susikaupimo formą yra girdėję tik iš populiariųjų informacijos šaltinių, todėl gali būti sukaupę ne visai teisingą žinių bagažą.

Jogos vedantos centro vadovė Arina Jaruševičiūtė teigia, kad meditacija nėra tokia paprasta, kaip gali atrodyti. Tam, kad būtų galima atpalaiduoti savo kūną ir pasinerti į sąmonės gelmes reikia pasiruošti fiziškai, pakeisti savo įprastą mitybos racioną ir kiekvieną dieną praktikuoti meditaciją.

„Ilgo gyvenimo mokyklos“ ketvirtosios pamokos pirmoje dalyje A. Jaruševičiūtė pasakoja apie pasiruošimą meditacijai ir jos esmę: