Kalbant apie sveiką gyvenseną ir atsakingą požiūrį į vartotojiškumą, galima pasimokyti iš senųjų lietuvių tradicijų. Nuo požiūrio į brangias dovanas iki eglutės dekoracijų – mūsų kaimo senoliai buvo pati tikriausia „žalioji“ karta. Todėl svarbu pasirūpinti, kad šių metų Kūčios ir Kalėdos demonstruotų senąsias vertybes ir prasmingas tradicijas.

Šalin prekybos centruose pirktas mišraines ir kučiukus! Visą tai galime pasigaminti patys pridedami žiupsnelį meilės – pardavėjų nepasveriamo produkto.

Vieną paprasčiausių, bet daugelio užmirštą patiekalą – bulves su kanapių sėklomis, per Kūčias gamina virėja Ramutė Stonkutė. Tie, kas ragavo šio tautinio paveldo teigia, kad patiekalas pribloškia savo maloniu, bet paprastu skoniu.