Garsiausia lietuvių kilmės antropologė dr. Birutė M. F. Galdikas, ketvirtadienį vykusioje GRYNAS.lt konferencijoje sutiko atsakyti ne tik į portalo skaitytojų klausimus. Mokslininkė DELFI TV prisipažino du orangutanus Prezidentės garbei pavadinusi Dalios vardu.

„Turėjau garbės susitikti su Prezidente Dalia kelis kartus. Praėjusiais ir užpraeitais metais. Manau, kad ji puiki moteris. Labai maloni, nuoširdi, tačiau kartu ir protinga. Taigi tai tiesa - turime du orangutanus vardu Dalia", - sakė dr. B.Galdikas.

Žymiausia orangutanų tyrinėtoja išreiškė susirūpinimą ir dėl Lietuvoje keliamo vilkų medžioklės klausimo.

„Manau, kad vilkai kaip visi gyvūnai, turi būti saugomi. Manau, kad vilkai Lietuvai yra labai vertingi. Juk šie gyvūnai užima svarbią vietą Lietuvos kultūros istorijoje. Turiu omenyje, ar Vilnius nebuvo pastatytas po to, kai Gediminas susapnavo staugiantį vilką? Tuomet buvo išaiškinta, jog šis vilkas simbolizuoja miestą, apie kurį bus kalbama visame pasaulyje", - Lietuvos istoriją priminė mokslininkė.

„Mintis, kad žmonės medžios ar žudys vilkus ypač šiandien - man atrodo nesuvokiama", - sakė dr. B.Galdikas.

Dr. Birutė M. F. Galdikas mintys apie orangutanus, Lietuvos vilkus ir tai, ko reikia norint atvykti į Borneo dirbti savanoriu, žiūrėkite videoreportaže: