Buvo nuspręsta, kad žiurkėnus reikėtų apgyvendinti kuo natūralesnėje aplinkoje, kad atsiskleistų įdomiausi šių žinduolių elgsenos bruožai.

Naujojo terariumo dugnas užpildytas atapulgito smėliu, kuris labai naudingas graužikų kailiukui. Smėlio sluoksnis toks, kad Roborovskiai galėtų rausti urvelius.

Viename iš indo kampų įkasta dirbtina ola. Tam atvejui, jei penketukui nepavyktų išsirausti guolio. Tolimuosiuose Rytuose gyvenantys šios rūšies atstovai priversti kurti požemines urvelių sistemas, nes atsidūrę paviršiuje, taptų lengvu grobiu lapėms ir plėšriesiems paukščiams.

Terariumą puošia pora smiltainio uolų, kurių angose Roborovskiai slepiasi ir žaidžia. Medinis šakos ritinėlis atstos tualetinio popieriaus tūtelę. Žiurkėnai galės ne tik pro ją landžiot bet ir kartą, kitą krimstelėt.

Vandenį graužikai gers iš įprastos gertuvės, nors laisvėje gyvenantys gentainiai reikalingus skysčius gauna su maistu.

Šeimynėlė kartą į savaitę galės „pasivaikščioti“ po Grynas.lt redakciją, nes turi specialų, plastikinį burbulą, kurio pagalba galės keliauti už terariumo ribų.

Kad palaikytų tinkamą fizinę formą žiurkėnai periodiškai mankštinsis ratelyje, kurį įkelsime pageidaujant Grynas.lt skaitytojams.